Artvin İlinin tarımsal gelişimi için öncelikli proje konularının görüşülmesi ve tartışılması amacıyla düzenlenen 2. Çalıştay, DSİ 26. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen söz konusu Çalıştaya; Artvin İl Vali Yardımcısı Bahadır Güneş; Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğünü temsilen Bakanlık Müşavirleri Dr. Müslüm BeyazgüL ve Doç. Dr. Şahin Anıl; Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan, Bahçe Bitkileri Araştırmaları Dairesi uzmanları Dr. Haydar Kurt ve Evran Doğan; Hayvancılık ve Su Ürünleri Daire Başkanlığından Dr. Vedat Akgündüz ile Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü E. Elfaz Ermiş, İlçe Müdürleri; Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesinden Doç. Dr. Özgür Eminağaoğlu, Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Hüseyin Çelik ve Doç. Dr. Aysun Pekşen ile Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitü, Isparta Meyvecilik Araştırma İstasyonu, Ordu Fındık Araştırma İstasyonu, Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu, Trabzon Su ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü konu uzmanları; Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ bölge Müdürlüğü temsilcileri, Artvin İl ve İlçe Ziraat Odası Başkanları, Artvin ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri, Arı Yetiştiricileri ve Balık Üreticileri Birliklerinden temsilciler katılmışlardır.
Bahçe Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Nejdet Kaplan ve Artvin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Elfaz Ermiş tarafından yapılan açılış konuşmalarından sonra, Çalıştay Başkanı Doç. Dr. Şahin Anıl başkanlığında yapılan ve tüm gün süren teknik çalışmalarda; Artvin İlinin biyoçeşitliliği ve sahip olduğu genetik kaynakları ile hayvanlık ve su ürünleri ile arıcılık üretim dallarında ilin mukayeseli üstünlüğe sahip olduğu konularda geliştirme araştırmaları, eğitim-yayım ve desteklemeleri kapsamında uygulanabilecek projeler görüşülmüş ve bu projelerden sorumlu kişi ve kuruluşlar belirlenmiştir.
Bu kapsamda öncelikle Artvin Çoruh Üniversitesi ile Artvin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü sorumluluğunda Artvin ilinde mevcut olan endemik ve nadir bitki florasının yer aldığı bir katalogun oluşturulması karara bağlanmıştır. Ayrıca Artvin İli Bitki Genetik Kaynaklarının Toplanması, Tanımlanması ve Sürdürülebilir Kullanımı; Hemşin Koyun Irkına ait Etin Coğrafi İşaretlemesinin Yapılması; Orman İçi Mantar Yetiştiriciliği; Artvin İli Yerel Alabalık Türünün Kültüre Alınması ve Yetiştiriciliği; Artvin İli Arıcılığının Geliştirilmesi; Artvin İli Zeytin Genetik Kaynaklarının Korunması ile Artvin İli Mavi Yemiş Yetiştiriciliği konularındaki somut proje önerileri değerlendirilmiştir.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 03.05.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle