Artvin Ansiklopedisine Kavuşuyor

16/03/2006 23:45

Taner Artvinli'nin Uzun Süredir Üzerinde Çalıştığı Artvin Ansiklopedisi'nin Sonuna Gelindi.

Haber: Hayati Akbaş







Artvin'i her yönüyle Artvinliye ve kamuoyuna taşıyacak ve tanıtacak Artvin Ansiklopedisi çalışmalarında sona gelindi. Artvin Ansiklopedisi çalışmasını sürdüren Taner Artvinli, "Zorlu bir uğraşda başarıyı yakalamaya az zaman kaldı. Artvinlinin aradığı her şeyi bulabileceği ansiklopedi aslında kolektif bir çalışmanın ürünü. Her Artvinli Ansiklopediyi okuduğunda belki de kendinden, geçmişinden, yaşadığı coğrafya hakkında bilmediği çok şeyi bulacaktır" dedi.

Artvin Ansiklopedi'nin logosunu karikatürist ve grafiker, Milliyet Gazetesi Grafik Servis Şefi Yılmaz Aslantürk yaptı. Ansiklopedi çalışmaları hakkında bilgi veren Taner Artvinli şunları söyledi: "Artvin Ansiklopedisi, yazımı süresince ansiklopedi için iletişimi, paylaşımı ve Artvinlilerin bu çalışmaya katkıda bulunabilmelerini sağlamak; bu arada ansiklopedi içeriğinde yer almayan çeşitli dosyaların desteği ile de Artvin hakkında bilgi edinmek isteyenlere var olan bilgileri sunmak için yayınlanmaktadır. Bu arşivde çeşitli afişlerden türlü konulardaki makalelere, amatör kayıt derleme, müzik ve video görüntülerinden belgesel filmlere, halk kültürü derlemelerinden çalışmalarında sona yaklaştığımız Ansiklopedimizde Artvin üzerine yazılmış kitaplara kadar her türlü malzeme yer alacaktır. Bu arşive, elinizdeki malzemeleri göndererek destek verebilirsiniz.  

Artvin Ansiklopedisi bilgi ve belge paylaşımını amaçlıyan bir çalışmadır. Ansiklopedi, yazımı bitip basılı olarak yayınlandığında, Artvin, (İstanbul, Bursa ve Kayseri'den sonra) ansiklopedisi olan Türkiye'nin 4. ili olacak. Bu nedenle, geniş kapsamlı, eksik ve hataları en aza indirilmiş bir eser ortaya çıkmasında halkımızdan gelen destek bizlere büyük moral vermiştir.

Artvin Ansiklopedisi'nde araştırmacılara ve okurlara maddeler arasında gezintide zaman kazandırmak için, maddeler Biyografiler, İlçeler, Köyler, Dernekler-Vakıflar, Folklor (Halkbilim), Halk dili, Flora, Fauna ve bunların dışında kalan konular için Genel Maddeler olmak üzere 9 kategori altında toplandı. Ayrıca, yazımı devam eden, daha fazla bilgi gelmesi beklenen, henüz tamamlanmamış, taslak halindeki maddelerin madde başlıkları da ayrı bir indekste verildi.

Biyografiler bölümü, Artvinli yada Artvin kökenlilerin biyografilerini içerir. Araştırma, derleme ve yazımını tek başıma yürütmekte olduğum bu ansiklopediye sizler de özgün madde yazabilirsiniz. Yazılan bu tür maddeler, ansiklopedide yazarının adı/imzası ile yayınlanacak ve yazarları, oluşturulan yazar kadrosunda yer alacaktır. Artvinli akademisyenlerimizden kendi uzmanlık alanlarında madde yazmalarını desteklerini bekliyorum. Özellikle, flora ve fauna (endemik türler), ekonomi, demografi, mimari, coğrafya gibi konularda yazabilirler.  Ansiklopedi sizlerden gelen, resim, çizim, grafik vb. gibi görsel malzeme ile desteklendi. Gerçekten örnek bir çalışmanın sonucu ortaya çıkacak bu ansiklopedi. Şimdiden destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.03.2006 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
 » Karadeniz Ansiklopedik Sözlük Piyas...
 » Artvin Nisan Ayı İl Genel Meclisi K...
 » Açü Bilimsel Yayın Performansı İle...
 » Ardanuç’un Gururu Oldu...
 » Geçmişten Günümüze Hopa'da Spor...
 » Artvin İl Genel Meclisi Eylül Ayı K...
 » Gönül Köprüsü Projesi Artvin Sonuçl...
 » Biryaşam Dergisinin 8'nci Sayısı Ya...
 » Artso-kosgeb Uygulamalı Girişimcili...
 » Artvin Tso’dan Eğitime Önemli Deste...
 » Avrupa Bankasından Doğu Karadeniz K...
 » Hopa'da Hat Ve Tezhip Sergisi...
 » İlhan Karaman Unutulmayacak...
 » Borçka’da Dört Mevsim Ulusal Fotoğr...
 » Karadeniz'de 7 Yıl Görev Yapan Fels...
 » Tarihe Karışan Bir Meslek: “Çoruh’t...
 » Arhavi’nin Tarihine Işık Tutacak...
 » Siyah Beyaz Yusufeli Kitabı Yayında...
 » Artvin'de Berta Köprüsü'nü Kurtarma...
 » Fuarda Artvin Rüzgârı Esti...



En Çok Okunan Kültür-Sanat Haberleri
 » Trabzon’da Sinemaseverler Mayıs Ayı...