Derelerin Kardeşliği Platformu, Hes'lere Karşı Yurt Genelinde Mücadele Eden Diğer Oluşumlarla Birlikte, Ankara Barosu Tarafından 22 Mayıs Cumartesi Günü Düzenlenen Forum Ve Panele Katılıyor
Ankara Barosu Kent ve Çevre Kurulu, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da Hidroelektrik Santraller ve Nasıl Bir Gelecek' konulu bir Panel ve Forum çalışması düzenliyor.
Derelerin Kardeşliği Platformundan yapılan açıklamaya göre, farklı konu başlıkları ile 4 oturumda düzenlenecek olan Forum ve Panel çalışmasına, Platformu temsilen Dönem Sözcüsü Ömer Şan da konuşmacı olarak katılacak.
Platformdan yapılan açıklamada, "Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Çamlıhemşin süreci ile başlayarak tüm bölgemize yayılan HES'lere karşı mücadelemiz, yurt genelindeki vadilerimizde yaşanan katliamlara karşı geliştirilen mücadelelere de destek oluşturuyor. Derelerin Kardeşliği Platformu olarak, bölgemizde verdiğimiz hukuksal ve demokratik mücadeleleri yurt genelindeki kardeş derelerimizle paylaşmaya devam ediyoruz. Platform olarak, Ankara Barosu Kent ve Çevre Kurulu tarafından düzenlenen Hidroelektrik Santraller ve Nasıl Bir Gelecek' konulu Panel ve Forumda yerimizi alıyoruz" denildi.
Açıklamada, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi'nde (Ihlamur Sokak No:4 Yenişehir/Ankara-Danıştay karşısı) Saat:10. 00'da başlayacak olan Panel ve Forum'a, Derelerin Kardeşliği Platformu adına Dönem Sözcümüz Ömer Şan'ın konuşmacı olarak katılacağı kaydedildi.
Forumun açılışında Ankara Barosu adına yapılacak konuşmaların ardından; HES'ler ve Toplumsal Mücadele Forumu' kısmında Nasıl Bir Politika ve Örgütlenme' oturumu başlayacak. Oturumda ilk olarak Derelerin Kardeşliği Platformu Dönem Sözcüsü Ömer Şan, Doğu Karadeniz Bölgesindeki süreci ve gelişmeleri anlatarak, çalışmalarla ilgili bir de sunum gerçekleştirecek.
Forumda, Gümüşhane Çit Deresi Gümüştuğ Vadisi'nde yaşananları Nizamettin Yılmazer, Antalya'daki HES Karşıtı Mücadeleleri Hediye Gündüz ile Hikmet Yılmaz, Loç Vadisi Platformu çalışmalarını Zafer Keçin, Artvin Derelerindeki HES karşıtı çalışmaları Av. Hasan Sıtkı Özkazanç ve Saklıkent Koruma Platformu çalışmalarını da Bora Sarıca anlatacak.
Forumun Deneyimler' bölümünde ise Finike Gökbük Köyü adına Okay Sütçüoğlu, Akseki Ürünlü Köyü adına Yaşar Erman, Kumluca-Alakır Vadisi adına Mehmet Başar, Manavgat Köprülü Kanyonundan Değirmenözü Köyü adına Ali Öztürk ile Çaltepe Köyü adına Tuğrul Nergiz konuşacak.
Katılımcılar, daha sonra Ne Yapılmalı' bölümünde ise görüş alışverişinde bulunacak.
Forumun ardından Saat: 16. 30 civarında ise Doğa ve Toplumun Geleceği, HES'ler, Hukuk, Bilim ve Koruma' konulu Panel başlayacak.
Panelin, Ankara Barosundan Av. Emre Baturay Altınok'un oturum başkanlığını yapacağı HES'ler ve Türkiye'nin Enerji Gerçeği' başlıklı 1. oturumuna, DSİ'den, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan katılacak yetkililerin yanında, aynı zamanda Derelerin Kardeşliği Platformu Avukatlarından olan Türkiye Su Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Yakup Şekip Okumuşoğlu konuşmacı olarak katılıyor.
Oturum başkanlığını yine Ankara Barosundan Av. Fevzi Özlüer'in yapacağı koruma ve Kullanma Dengesi, Kültürel ve Doğa Varlıkları' başlıklı 2. oturuma ise Danıştay 6. Daire Tetkik Hakimi, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilisi ile ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümünden Dr. Nimet Özgönül konuşmacı olarak katılacak.
Forum ve Panelin ardından ise sorular bölümüne geçilerek serbest kürsü' oluşturulacak.
Derelerin Kardeşliği Platformundan yapılan yazılı açıklama, "HES'lere karşı mücadelemizde bizlere ve yurt genelinde geliştirilen demokratik eylem ve çağrılar ile hukuk mücadelesine destek veren tüm gönül dostlarımızı ve mücadele arkadaşlarımızı, panele katılmaya ve destek vermeye çağırıyoruz" şeklinde tamamlandı.
HES GERÇEĞİ VE GELECEK
Forum
Panel
10. 00. Açılış ve Kayıt
10. 05. Açılış Konuşması Ankara Barosu Yönetim Kurulu
Hidro Elektrik Santraller Ve Toplumsal Mücadele Forumu
Nasıl Bir Politika ve Örgütlenme
10. 15. 10. 40. Ömer Şan, Derelerin Kardeşliği Platformu
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 21.05.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle