2004 yılı dördüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı. Artvin Vali Yardımcısı Necmi Akman'ın başkanlığını yaptığı koordinasyon toplantısında Artvin'de yapımı sürdürülen projelerin son durumları görüşülerek kurumlar arasında koordinasyonu gerektiren hususlar ele alındı. Toplantıya yatırımcı bölge kuruluş temsilcileri ile yatırımcı kuruluşların il müdürleri katıldı. İlçe Kaymakamları ile belediye başkanları Öğretmenler günü etkinlikleri nedeniyle toplantıya katılmadı.
Toplantının açılış konuşmasında Artvin Vali Yardımcısı Necmi Akman, ilde yapım çalışmaları sürdürülen yatırımlarda ortaya çıkan sıkıntıların aşılabilmesi bakımından kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğinin önemli olduğuna dikkat çekerek, yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Dönem raporları üzerinde yapılan incelemede Belediyeler haricinde Artvin'de toplam 562 adet proje uygulandığını ve bu projelerin toplam bedellerinin 7. 3 Katrilyon TL olduğunu kaydeden Vali yardımcısı Akman, aynı döneme ait yılı ödeneğinin 424 Trilyon, dönem sonu toplam harcama miktarının da 261 Trilyon Lira olarak gerçekleştiğini anlattı. Öte yandan projelerin son durumuna göre yapılan değerlendirmede, 140 adet projenin bittiğini, 238 projenin çalışmalarının devam ettiğini, 14 projenin ihale aşamasında bulunduğunu ve 170 adet projeye de henüz başlanmadığını belirten Vali yardımcısı Akman, 562 adet projenin sektörlere göre dağılımını da, Ulaşımda 254, Tarımda 31, Ormancılıkta 27, Enerjide 79, Madencilikte 4, Eğitimde 23, Sağlıkta 5, Haberleşmede 25, Sosyal Altyapıda 91, Konutta 15, Genel İdarede 3 ve 5 adet te diğer yatırımlar olarak açıkladı.
Genel görüşmelerde ise kuruluş temsilcileri kendi kuruluşlarına ait yatırımları hakkında bilgi vererek koordinasyona ihtiyaç duyulan konuları dile getirdiler. Karayolları 10. Bölge Müdür Yardımcısı Ali Ateş, sorun olarak sadece ödenek sıkıntısı çekildiğini belirti, aynı şekilde Köy Hizmetleri 11. Bölge Müdürü Özdemir Peker de akaryakıt sıkıntısı nedeniyle kar mücadelesi çalışmalarının aksadığını, sıkıntının aşılması için de Genel Müdürlük ile İl Özel idaresinden destek için irtibata geçildiğini kaydetti. Mezbahalar ve gıda denetimleriyle ilgili bazı sıkıntıların bulunduğuna dikkat çeken Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, Belediye başkanlarının konuya biraz daha duyarlı yaklaşmalarını istedi. Vali yardımcısı Necmi Akman ise bu konularla ilgili yeni yasal düzenlemeler bulunduğuna dikkat çekerek, katı atıkla ilgili Belediyelerin, gıda kontrol ve denetimleriyle ilgili olarak da Tarım teşkilatlarının önemli yükümlülükleri bulunduğunu hatırlattı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 24.11.2004 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle