Vali Yemlihalıoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 2009 yılı dönem sonu itibariyle Artvin'de toplam 396 projenin uygulamaya alındığını belirterek, bu projelerden 155'inin tamamlandığını, 180'inin çalışmalarına devam edildiğini, 37'sinin ihale aşamasında olduğunu ve 24'üne ise henüz başlanmadığını söyledi.
Yatırımcı kuruluşların programlarında yer alan projelerin toplam bedellerinin 8. 4 milyar TL olduğunu ifade eden Vali Yemlihalıoğlu, ''2009 yılı toplam ödeneğimiz 659 milyon TL'dir. Dönem sonu itibariyle yapılan harcama miktarı da 412 milyon TL'dir'' dedi.
Dönem sonu itibarıyla Artvin'de yapımı devam eden barajlar ve HES inşaatlarının, il yatırım programında yer alan tüm projelerin toplam tutarının yaklaşık yüzde 79'luk bölümünü teşkil ettiğini kaydeden Vali Yemlihalıoğlu, yüzde 21'inin ise diğer sektörlerde ki projelerin oluşturduğunu belirtti.
Vali Yemlihalıoğlu, Artvin'deki 396 projenin sektörel dağılımı konusunda ise şunları söyledi :" Ulaşım 13, tarım 35, ormancılık 30, enerji 63, eğitim 23, yükseköğretim 6, sağlık 4, sosyal alt yapı ve hizmetler 57, madencilik 5, tapu ve kadastro 131 ve diğer sektörler 29 şeklindedir" dedi.
Vali Yemlihalıoğlu'nun konuşmasının ardından yatırımcı kurum temsilcileri, yürüttükleri projeler hakkında bilgi verdi.
Vali Yemlihalıoğlu, toplantının kapanış konuşmasında, Sarp Sınır Kapısı'nda çevre düzenlemesine ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları söyledi:" Bu projemizi karayolları bölge müdürlüğü de destekliyor. Ayrıca Artvin Çoruh Üniversitesi ile de görüştüm. Şu an bizim için bir proje hazırlıyorlar. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir aynası olacak burası. Zaman zaman valiliğimize de konuyla ilgili şikayetler geliyor. Kapımızda Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışır bir çevre düzenlemesi yapacağız. Burada bazı kurumlarımızdan katkı isteyeceğiz. Hep beraber ülkemize yakışır güzel bir düzenleme yapacağız. "
Vali Yemlihalıoğlu ayrıca, proje aşamasında olan ve yapımı devam eden Hidro Elektrik Santralleri (HES) konusunda ise " HES'ler konusunda gerek sivil toplum kuruluşlarıyla gerekse yatırımcılarla birlikte orta noktada buluşmak zorundayız. Eleştirilere de katılıyorum. Görevde bulunduğum 3 aylık süre içerisinde 2 kez sel felaketi yaşadık. Yatırımcılar çalışırken bizim de gerekli denetlemeyi yapıp dere yataklarının tıkanması noktasında duyarlı olmamız gerekir. Biz bunlar ve dere yataklarındaki yapılanmalarla ilgili konuyu il genelinde masaya yatıracağız" dedi.
Toplantıya, Vali Yardımcıları Ahmet Karakaya ve Mustafa Altınpınar, kaymakamlar, belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların birinci derece yetkilileri de katıldı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 23.10.2009 tarihinde Bayram Sarayoğlu tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle