Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (öib) Tcdd'ye Ait Bandırma Ve Samsun Limanları İhaleleri İçin Tekliflerin 8-22 Nisan Tarihleri Arasında Alınacağını Duyurdu.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne (TCDD) ait Bandırma ve Samsun Limanları ihaleleri için tekliflerin 8-22 nisan tarihleri arasında alınacağını duyurdu.
Duyuruda, "T. C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca (İdare), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü (TCDD)'ne ait Bandırma ve Samsun Limanları, 36 yıl süre ile "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmek üzere ayrı ayrı ihale edileceklerdir. " denildi.
Duyuruda, "Yurtdışında yerleşik taraflara ihale konusu edilen limanların işletme hakkının verilmesi 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu'na ve ilgili mevzuata tabidir. " denildi.
BANDIRMA LİMANI
Bandırma Limanı , Marmara Denizi 'nin güney kıyısında yer alıyor ve bölgenin dökme yük ithalat ve ihracat kapılarından birini oluşturuyor.
Modern altyapıya sahip olan liman, 1000 ve 500 metre uzunluğunda iki mendireğe sahip ve iki mendirek arası açıklık 225 metre . Liman, demiryolu ve karayolu şebekesi ile bağlantılı bulunuyor.
Bir kılavuz botu, 3 römorkör ve 1 palamar botunun mevcut olduğu limanın elleçleme ekipmanları arasında, 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tonluk bir adet de boş konteynır forklifti, 3-35 tonluk 15 adet rıhtım vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinç, 5 standart ve 14 kısa mastlı forklifti, 3 paletli vinç ve 3 loder yer alıyor.
Dökme yük trafiğine hizmet verilen limanda, rıhtımdaki yükleme-boşaltma hizmetleri rıhtım vinçleri ile gerçekleştiriliyor. TMO 'ya ait 34 bin ton kapasiteli bir hububat silosuna sahip olan limanın rıhtımla bağlantılı bir konveyör sistemi de mevcut.
SAMSUN LİMANI
Bir kılavuz botu, 3 römorkör, 2 palamar botu ve bir hizmet botu mevcut olan Samsun Limanının da da, elleçleme ekipmanları arasında 25-42 tonluk 3 adet dolu ve 8 tonluk 2 adet boş konteynır forklifti, 3-35 tonluk 19 adet rıhtım vinci, 10 tonluk 2 adet saha vinci, 5-25 tonluk 6 adet mobil vinci, 5 adet standart ve 7 adet kısa mastlı forklifti ve 2 adet 1. 6 tonluk mini loder yer alıyor.
Limanda konteynerize yük için boş alan mevcut bulunuyor ve 35 tonluk genel amaçlı bir vinçle yükleme ve boşaltma yapılıyor.
Limanda TMO 'ya ait 30 bin ton kapasiteli bir hububat silosu bulunuyor ve limana bitişik 71 bin metre kare alanı kaplayan Serbest Ticaret Bölgesi 1998 yıl sonu itibariyle hizmet veriyor.
Feribot liman, Kuzey Avrupa , BDT ve Orta doğu ülkeleri arasında demir-kara-denizyolu kombine taşımacılığa hizmet veren feribot köprü sistemine de sahip.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 21.02.2008 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle