Hopa TSO Başkanı Sinan Altunsoy, DKİB Başkanının Hopa ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Uzun süredir gündemde olan Sarp Sınır Kapısı'nın TOBB tarafından modernizasyon çalışmalarında temelin Ağustos ayı itibari ile atılacağını" ve "4 ay gibi bir zaman içinde de tamamlanacağını" açıkladı.
Hopa TSO Başkanı Sinan Altunsoy uzun süredir üzerinde çalışılan proje ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Bilindiği gibi üst kuruluşlumuz TOBB Ülkemizin değişik Sınır kapılarını yap işlet devret modeli ile modernizasyonu çalışmalarını üstlendi ve Kapıkule, Hapur, İpsala, Gürbulak gümrük kapılarını da yeniden yapılandırarak hizmete açtı. Bu kapsamda bizimde bölge TSO adına Sarp Sınır Kapısı'nın da bu kapsamda modernize edilmesi teklifimize olumlu cevap aldık ve proje üzerinde çalışmaları uzun süredir sürdürüyorduk. Gerek Gümrük Müsteşarlığı'ndan ve gerekse TOBB'dan uzmanlar Sarp Sınır Kapısına gelerek çeşitli incelemelerde bulundular ve Sarp Sınır Kapısı'nın Türkiye tarafı ile ilgili çalışmalar son şeklini aldı. Ancak Başbakanımızın son Gürcistan ziyaretinde Gürcü tarafının da bu proje kapsamında modernizasyonu gündeme getirildi ve Sarp Sınır Kapısı'nda birbirini tamamlayan komple bir projenin hayata geçirilmesi istendi. Başbakanımızın da bu öneriye sıcak bakması ile ortaya yeni bir alternatif çıkınca Türkiye tarafında atılması gereken temel bir süre ertelenmişti. Son Ankara ziyaretimizde konuyu yine gündeme getirince ve "Gürcü tarafının da konuya sıcak baktığı ve çalışmaları yürüttüğü tarafımıza ifade edildi" dedi.
TOBB tarafından Sarp Sınır Kapısı'nın işletilmesi kapsamında kurulan şirkette çoğunluk hissenin TOBB'da olduğunu ifade eden Altunsoy, "Ancak Bölge Ticaret odaları olarak bizimde bu şirkette payımız var ve işletmede bizimde payımız olacak. Bu projenin hayata geçirilmesinde bizim de ısrarlı takibimizle sona gelindi. Ağustos ayı içinde temeli atılacak olan Sarp Sınır Kapısı modernizasyon çalışmaları 4 ay gibi bir süre içinde tamamlanacaktır. Bu süreç içinde eğer Gürcü tarafı da kendi, "olurlarını" çıkartabilirlerse Türk tarafındaki projenin bir devamı olarak Gürcü tarafının da ikinci aşamada yapımına başlanacaktır. Proje tamamlandığında Sarp Sınır Kapısı ülkemizin vitrinini ve imajını yansıtacak bir görünüm alacaktır ve hizmetler en seri şekilde sunulmaya başlanacaktır. Tabii bu projenin Hopa'mıza yansıması da olacaktır. Hopa her yıl ciddi anlamda Turist alan bir ilçedir. Hopa'mıza gelen Turistlerin görmek istedikleri noktada sınır kapımız. Bugün gelen turistlerimiz bu haliyle Sarp Sınır Kapısı'nın halini görünce hayal kırıklığına uğrayarak ilçemizden ayrılmaktadırlar. Bu proje sonrası herkes ilçemizden ayrılırken yüzlerinde tebessümle ayrılacaklardır" dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 14.06.2006 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle