TPAO'nun Doğu Karadeniz'de bir süredir sürdürdüğü deniz altı petrol arama çalışmalarında mutlu sona ulaşıldı. Doğu Karadeniz'de sürdürülen çalışmalarda 1800 metre derinlikte petrole ulaşıldı. Zengin petrol yataklarını tespit eden sismik araştırma sonuçlarının net olarak Ocak ayı ortalarında ilgili bakan ve TPAO üst düzey yetkililerinin yapacağı basın toplantısı ile açıklanacak.
Araştırmaların önemli bir durağı olarak Hopa'nın 8 mil açıkları tespit edildi. Hopa sahillerinde 1800 metrede petrole ulaşılması sonrası 6 kişilik TPAO ve BP üst düzey yetkili Hopa'ya gelerek çeşitli konularda bilgi topladılar ve yerinde inceleme yaptılar. Hopa'daki Petrol sondaj çalışmaları için Dünyanın en büyük petrol çıkartma platformlarından birinin BP tarafından 2004 ortalarına kadar Hopa açıklarına getirileceği öğrenilir iken inceleme yapmaya gelen heyet Hopa limanı üzerinde de durarak, limanın stratejik merkez üs seçilmesi konusunda liman yetkilileri ile bir dizi görüşme yaptılar.
Türkiye'nin yıllık petrol üretiminde ciddi bir katkı ve artış sağlayacak olan Trabzon ve Hopa açıklarında bulunan petrolün ülke ekonomisine de ciddi bir getiri sağlayacağını söyleyen Hopa TSO Başkanı Sinan Altunsoy" Bizde çalışmaları yakından takip ediyoruz. Yerel düzeyde önümüzdeki yıl başlayacak çalışmaların Hopa'ya ve Hopa ekonomisine katkısını da araştırarak bu konuda Hopa'yı hazırlama konusunda çalışma başlatacağız" derken Hopa Limanı yetkilileri de "Biz Hopa limanına milyarlarca dolar para yatırarak Türkiye'nin en modern limanını ülke ekonominse katkı için bugünlere hazırladık. Her açıdan her türlü çalışmayı rahatlıkla yapabileceğimizi ve elimizden gelen her türlü kolaylığı göstereceğimizi limanımızı ziyaret eden heyete de açıkladık" dediler.
TPAO Genel müdürü Saim Dinç'de Batman Petrol tesislerini ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Trabzon ve Hopa açıklarında Petrol bulunduğunu söyleyerek bulunan rezervin ciddi olduğunu, çalışmalara hemen başladıklarını ve amaçlarının 2004 yılı sonunda günlük 150 bin varil petrol çıkartmak olduğunu söyledi.
Hopa açıklarında Petrol bulunduğunun açıklanması ardından gözler bir defa daha Hopa'ya çevrildi. Çıkartılan petrol un sevkıyatı- depolanması konusunda Hopa'da varolan Petrol Ofisi eski tanklarının kullanılması, limanın değerlendirilmesi ve yatırımların yapılıp-yapılmayacağı merakla beklenen konular arasında.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 07.12.2003 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle