Artvin Platformu, Türkiye genelindeki Artvin vakıf ve dernekleri, Artvin'deki meslek odaları ile Artvin mülki ve idari yöneticileri, Artvinli akademisyenler ve işadamlarının bir araya gelerek oluşmuştur. Bu platformun kurulmasındaki amaç, çatısı altında topladığı kuruluş ve kişilerin birlikteliği ile oluşan sinerji ile Artvin ve Artvinlinin sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak projeler üretmek ve/veya üretilen projelerde etkin rol almaktır. Artvin Platformu, projelerin oluşturulması ve yürütülmesi sırasında Artvin sivil toplum örgütlerinin işbirliğinin gereğinden yola çıkarak, tüm Artvin Platformu üyelerinin sürekli iletişimini hedeflemektedir. Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra eğitim, çevre, kadın, gençlik, turizm konulu projeleri geliştirmeyi öngören Artvin Platformu, ilk etkinliğini İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın işbirliği ile bir seminer ile gerçekleştirdi.
Artvin Platformu etkinlikleri çerçevesinde, 25-26 Ekim 2003 tarihlerinde Artvin'de, konu ile ilgili bürokratlar, Artvin'li Parlamanterler, akademisyenler, işadamları; Artvin Platformu'na üye Türkiye genelindeki Artvin vakıf ve derneklerinden gelen yöneticiler bir araya geldi. 19 ile dağılmış Artvinlinin bir araya geldiği Platforma TEMA Vakfı Başkanı Nihat GÖKYİĞİT'in de katılımıyla gerçekleşen "Artvin İlinin Ekonomik Gelişmesi" semineri, "Artvin İlinin Ekonomik Gelişmesinde Ana Strateji ve Tedbirler" konulu panel ve Artvin Platform Toplantısı sonunda Artvin'in kaderi belirlendi.
Artvin ilinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin önemli bir bölümün ekonomiye dayanması nedeni ile Artvin Platformunun ilk etkinliğinde bu konu üzerinde yoğunlaşıldı. Artvin ilinin ekonomik gelişmesine taraf olan tüm kesimlerin davet edildiği "Artvin İlinin Ekonomik Gelişmesi Seminerini " takiben 26 Ekim 2003 günü düzenlenen panelde, katılımcılar "Artvin İlinin Ekonomik Gelişmesinde Ana Strateji ve Tedbirlerle" ilgili olarak kendi alanlarında görüşlerini paylaştılar. 26 Ekim 2003 günü öğleden sonra gerçekleşeen "Artvin Platformu Toplantısında" ise, seminerde sunulan tebliğlerden yola çıkılarak ARYAP (Artvin Yatırım Projeleri) üzerinde çalışıldı.
Artvin ilinin ekonomik kalkınması için üç önemli proje üzerinde yoğunlaşıldı; bunlar; 1. Eko-turizm, 2. Eko-tarım, 3. Hidro Elektrik Santrallerinin işletilmesi Oluşturulan çalışma grupları, bu konularda gerekli çalışmaları yaparak hızla Artvin ekonomisine katkısını gerçekleştirme kararını aldılar. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Artvin Platformu Yürütme KuruluHızır GÜNEŞ (Dönem Sözcüsü), Mustafa ANIK, Özcan BAŞKAZACI, Efrail DEDE, Erdoğan GAZİHAN, A. Behçet LAKERTA, Fatma ÖZDEMİR
Toplantıya Katılan Konuşmacılar: TEMA Vakfı Başkanı Nihat GÖKYİĞİT, Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin ÖZGÜN Artvin Milletvekili Yüksel ÇORBACIOĞLU, Artvin Milletvekili Orhan YILDIZ, Artvin Valisi Orhan KIRLI, Prof. Dr. İbrahim KABOĞLU (M. Ü. Hukuk Fakültesi Öğr. Üyesi), Prof. Dr. İlhami KÖKSAL (A. Ü. Ziraat Fakültesi Öğr. Üyesi) Prof. Dr. Ersan BOCUTOĞLU (K. T. Ü. Rektör Yardımcısı), Prof. Dr. Ahmet İNCEKARA (İ. Ü. İktisatF Fakültesi Öğr. Üyesi) Prof. Dr. İlhan AVCI ( İ. T. Ü. İnşaat Fak. Öğr. Üyesi), Doç. Dr. Çetin GÖKSU (O. D. T. Ü. Mimarlık Fak. Öğr. Üyesi) Ali ALTUNTAŞ (Köy Hizmetleri Genel Müdürü) , Ali ATAGÜN (Gümrük Müsteşarlığı Müsteşar Yard. ), Mustafa ERTEN (Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müst Yard. ), Mehmet GÜLLÜ (D. S. İ. Genel Müdür Yard. ), Murat KEPİR (KOSGEB Başkanlık Danışmanı) Ahmet VARAN (Artvin Tic. ve San. Odası Başkanı)
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 13.11.2003 tarihinde Hopam.com Webteam tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle