Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Sağlık Bakanlığı ve Gürcistan Kanserle Mücadele Vakfı işbirliğinde Gürcistanlı 17 doktor ve 3 hemşireden oluşan 20 sağlık personeline Ankara'da eğitim programı düzenlendi.
Gürcistan'da birçok alanda önemli projelere imza atan TİKA, Gürcistan'ın kamu kurum ve kuruluşlarının personellerine yönelik gerçekleştirilen mesleki eğitim programlarını destekleyerek anılan ülkeye önemli katkılar sağlıyor. Bu çerçevede TİKA, Sağlık Bakanlığı ve Gürcistan Kanserler Mücadele Vakfı işbirliğinde Gürcistanlı 17 doktor ve 3 hemşireden oluşan 20 sağlık personeline Ankara'da eğitim programı düzenlendi. Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi, Ankara Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen eğitim programına Gürcistan'dan İaşvili Çocuk Hastanesi, Geohospitals Hastanesi, Guduşauri Medical Center, New Hospitals Hastanesi, Aversi Kliniği ve Tiflis ve çevresindeki diğer sağlık kurumlarından 17 doktor ve 3 hemşire katıldı. Katılımcılar Ankara'daki hastanelerin jinekoloji, neonatoloji, anestezi ve reaminasyon, radyoloji, onkoloji, genel cerrahi/onkoloji, ortopedi, biokimya, yoğun bakım ve endoskopi bölümlerinde eğitim aldılar.
Komşu ülke Gürcistan'da oldukça problemli olan sağlık sektörünün sorunlarına karşılıklı işbirliği yoluyla çözüm getirebilmesi, Türkiye ile Gürcistan arasında dostane ilişkilerin daha üst seviyeye taşınmasını da sağlıyor. Türkiye'de düzenlenen eğitimler sayesinde Türkiye'nin sağlık alanındaki tecrübelerinden yararlanılarak Gürcistan'da genel cerrahi kemik ve yumuşak doku cerrahi yöntemleri, karın, torakal ve endoskopi ameliyatları, kemoterapi tedavisinde uygulanan çağdaş yöntemler uygulanmaya başlandı. 2014 yılında düzenlenen eğitimlerde Gürcü sağlık personeli, staj yaptıkları hastanelerde büyük ve önemli ameliyatları izleyerek Türkiye'de edindikleri bilgi ve deneyimler ile ilgili Gürcistan'da çalıştıkları sağlık kurumlarında sunumlar yaptılar.
2008 yılından bugüne kadar Gürcistan Kanserle Mücadele Vakfı tarafından organize edilen ve Türkiye Tiflis Büyükelçiliği, Sağlık Bakanlığı ve TİKA'nın katkılarıyla gerçekleştirilen eğitim programı, iki komşu ülkenin sağlık çevreleri arasında verimli işbirliği örneği oluşturuyor. Bu çerçevede bugüne kadar söz konusu eğitim programları kapsamında 122 doktor ve 27 hemşire olmak üzere toplam 149 sağlık personeli eğitim gördü.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 31.07.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle