Türkiye’nin her yöre il ilçe hatta köyünün kendine özgü kültürü vardır. Bu kültür zenginliği Gökkuşağının renkleri gibi insanlara haz ve mutluluk veren dolayısıyla insanın kök isteklerinden bazılarının karşılanması, insanın mutluluğu için çok gerekli olgular olarak düşünülmelidir. Bir insan Karun hazinelerine bile sahip olsa kök isteklerinin tümü karşılanmıyorsa mutlu olması mümkün değildir. Çok zengin aile çocuklarının mutluluğu esrar, alkol veya başka kötü kaynaklarda aradıklarını biliyoruz. Eğer insanlarımızı haz duydukları Müzik Folklor, Güzel sanatlar veya yöresel kültürü ile doyurabilirsek daha sağlıklı bir toplum yapısının oluşacağı ve korunacağı muhakkaktır. Sağlıklı bir toplum için insanlarımız madden ve manen tatmin edilmeli çocuklarımız sevmesini ve sevilmesini bilen Vatan ve milletine bağlı bir insan olarak yetiştirilmelidir.
İşte bu ihtiyaçların karşılanması amacıyla kurulmuş olan vakıf ve derneklere sahip çıkıp desteklemek ülkesini milletini hatta çocuklarını seven her vatandaşımızın görevi olmalıdır.
İstanbul Üsküdar’da kurulan Üsküdar Artvin İli ve İlçeleri Eğitim Kültür Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği’nin ilk buluşma ve tanışma yemeği Çamlıca Deste Restaurant’ta gerçekleşti. 500’e yakın Artvinlinin katıldığı kahvaltıya Ankara, Bursa ve Artvin’den de katılım oldu. Bakan Faruk Çelik’in katılımı birçok Artvinliyi’de kahvaltıda buluşturdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konuşmasında "Birikimlerimizi mutlaka doğduğumuz yer Artvin’e taşıma gayreti içinde olalım" dedi.
Kurulan derneğin önemini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Savaş yaptığı konuşmada “Böyle bir birliktelikten büyük bir mutluluk duydum. Başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve siz değerli dostlara çok teşekkür ederim. Bildiğiniz gibi daha yeni bir derneğiz. Derneğimize insan ve insanlığa hizmet eden, kendini Artvinli kabul eden herkes katılabilir. Biz kültürümüz ve geleneklerimizle varız. Bunların yaşatılması ve korunması her Artvinlinin görevidir. Biz bu görevi üstlendik. İstanbul’daki Artvinliler olarak bir çatı altında toplanacağız. Bunun için ilk adımı attık. Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in konuşması ise herkes tarafından ayakta alkışlanarak dinlendi. Kendi yaşamından kesitler veren Çelik, 12 yaşına kadar Artvin'de yaşadığını, daha sonra Bursa'ya yerleştiklerini anlattı. Şimdi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Şanlıurfa'dan milletvekili olduğunu hatırlattı. Dünya Şehri İstanbul'da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu ama metropolün aynı zamanda insanların bazı özelliklerini, güzelliklerini yuttuğunu kaydeden Çelik, geleneklerin, folklorun, kültürün, yöresel etkinliklerin yaşatılması gerektiğini vurguladı.
Etkinliğe, RTÜK Başkanı Davut Dursun, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Ümraniye İlçe Spor Müdürü Muhammed Kılıç, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme Genel Müdürü Ali Rıza Altuner, Vatan Computer'in sahibi Nuri Vatan, İETT Genel Müdür Danışmanı Engin Şenol, Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Bekar, Sancaktepe Yenidoğan Artvinliler Dernek Başkanı Alaaddin Kılıç, Hopa Ak Parti Aday Adayı Vedat Kibar, Hopa Eski İl Özel İdare Müdürü Çetin Demirkaya, sanatçılardan Cengiz Kurtoğlu, Hülya Polat, Ümraniye Artvinliler dernek başkanı Metin Kar ve dernek üyeleri katıldı. Ağır Ceza Reisi Hüseyin Öztürk, Yazar Elektrik Mühendisi Sedat Mısır, Uzm Dr. Orhan Dalkılıç Avukat Ayşe Güney İş adamı Cafer Ay, Burhan Felek, Spor Kompleksi Müdürü Yavuz Alkılıç, Artvin Gazeteciler Derneği Başkanı Tolga Gül, Nurettin Demirkol, Cengiz Özkan, Hasan Okur, Selim Yeniçeri ve Ahmet Işık, ŞADER Başkanı, Öğretmen Yener Öztürk, Atan Keskin, Harun Tabak, Risalet Tabak, İsmail Dalkılıç 08 Artvin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Balcıoğlu’da katılımcılar arasındaydı.
Üsküdar Artvin İli ve İlçeleri Eğitim Kültür Geliştirme ve Yardımlaşma Derneği Yönetimi Başkan Kaya Savaş, Mehmet Kılıç, Cafer Ay, Emire Mine Emirzade, Yüksel Odabaş, Ayşe Güney, Kerem Savaş, Murat Ejderoğlu, Osman Karahan'dan oluşuyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.11.2013 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle