Borçka İlçesine bağlı 5 köyün kullandığı yolu, çukur ve kasis nedeniyle araçlarına zarar verdiği gerekçesiyle köylüler ikinci kez yol kapatma eylemi yaptı.
Borçka İlçesi Akpınar, Taraklı, Ambarlı, Avcılar ve Zorlu köylerine ait 5 bin nüfusunun ulaşımın sağlandığı kasisli çukurlu yolda araçlarına ve ayrıca Baraj suları altında kalan yollarının 8 kilometre’den 18 kilometre’ye uzamasından dolayı ulaşımlarını güçlükle sağlandığını belirten yaklaşık 100 köylü, tepkilerini, yolun durumuna çukurlara kızıl ağaç fidanı dikerken yüzeysel kasislere de patates ektiler.
Islak kasise ise talaş dökerek yol uzun süre köyden geçişi engelledi. Köyün ihtiyarlarından, kadın ve çocuklarına kadar yollara dökülen vatandaşlar, yolu ikinci defa kapatmak zorunda kaldıklarını, yetkililerin konuyla ilgili kandırma çalışma yapmadıklarını belirttiler.
Cumhuriyet Halk Partisi Borçka İlçe Başkanı Arif Sönmez, Akpınar Köyü Muhtarı Ali Görmüş, Taraklı Köyü Muhtarı Hüseyin Cebir, emekli öğretmen Yaşar Bayramoğlu ile 5 muhtarlığın köylüleri, asfalt olan yolun bakımsız ve araçların geçmesiyle birlikte bozulması sonucu durumu tüm yetkililere ve siyasilere bildirdiklerini ifade eden köy muhtarları ve köylüler, sürecin yazışmalara takılması oyalandırıldıkları ve kandırıldıkları için çareyi yola fidan dikme, patates ekme, talaş ve toprak dökmekte dikkat çekmekle bulan köylüler 10 kilometreye yakın yolun acilen asfalt olmasını, verilen sözlerin yerine getirilmesini istediler. Yolarının yeniden asfalt kaplama yapılması için toplanan köylüler arasında yaşanan gerginlik sonrası eylemlerini diğer köy yolunda sürdürmeye çalıştılar.
Eyleme CHP Borçka İlçe Başkanı Arif Sönmez, köylü arkadaşlarının, hem yolun uzamasına hem de mevcut yollarının bozuk olmasından mağduriyet yaşandığını, sözün bittiği bir durum olduğunu ve bu yüzden destek vermek için aralarında yer aldığını ifade etti.
Akpınar Köyü Muhtarı Ali Görmüş ve Taraklı Köyü Muhtarı Hüseyin Cebir, “herkes muhtarlara tepki gösteriyor, bizde amirlerimize iletiyoruz ama bizde bir netice alamıyoruz, siyasiler de bize söz veriyor ama ne yazık ki hep yolunuz yapılacak diye kandırılıyoruz” ifadesini kullandılar.
Emekli Öğretmen Yaşar Bayramoğlu ise, “Köyümüz sit alanı olarak ilan edilmiş, turistik bir bölgenin yolu böyle olmamalıydı. Burada Devletin yatılı okulu varken taşımalı eğitim veriyor, hem öğrenciler kasisli yolda işkence görüyor hem de biz vatandaşlar olarak siyasiler ve devlet yetkililerine küsüyoruz ve üzülüyoruz. 15 dakikalık yolu 45 dakikaya çıkardılar aynı zamanda işkence çekiyoruz” sözlerine yer verdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 03.11.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle