Gümüşhane Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından 2011 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklenen "VİZYON 2023: Doğu Karadeniz Bölgesi Organik Tarım Master Planı" kapsamında düzenlenen TR90 Bölgesi Organik Tarım Stratejilerini belirleme çalıştayının altıncısı Gümüşhane'de yapıldı.
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Meslek Okulu'nda düzenlenen çalıştayda ilk olarak Gümüşhane tarım sektörü ile ilgili bir sunum yapan Gümüşhane İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yrd. Abdulkadir Karabulut, Gümüşhane ilinde tarımın mevcut durumuyla ilgili olarak katılımcıları bilgilendirdi. Sunum sonrası Gümüşhane ili için tarım sektörünün ve organik tarımın ildeki potansiyeli tartışıldı.
Doğu Karadeniz Bölgesi'nin organik tarım bakımından güçlü ve zayıf yönlerinin ortaya konulması ve dış çevreden kaynaklanan fırsat ile tehditlerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya, katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.
Çalıştaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri, İl ve İlçe Belediyeleri ve akademisyenlerin yanı sıra ilde organik tarım sektöründe faaliyet gösteren işletme temsilcileri, üretici birlikleri, ziraat odaları, kooperatifler ile Ticaret Odasından da önemli oranda katılım sağlandı.
Çalıştayda TR90 bölgesinde sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması için bölgenin organik tarım bakımından mevcut kaynak, fırsat ve kısıtlarının analizi ile bölge potansiyelinin optimal düzeyde kullanılmasına yönelik stratejiler geliştirilmesi, bölgeye uygun organik tarım program ve proje alanlarının ortaya konulması yönünde çalışmalar yapıldı.
Öte yandan proje kapsamında Artvin, Giresun, Ordu, Rize ve Ordu'da düzenlenen çalıştaylar, Gümüşhane'de düzenlenen çalıştayla son buldu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 10.05.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle