Doğu Karadeniz'de özellikle tarım ürünlerine zarar verdikleri için sürek avı düzenlenen, avlanan ve itlaf edildikten sonra atılan yaban domuzları artık gelir kaynağı olmaya başladı. Özellikle yüksek kesimlerde kış mevsiminin sert geçmesi nedeniyle sahile yakın kısımlara akın eden yaban domuzları avcılar tarafından vuruluyor ve daha sonra yabancı ülke vatandaşlarına satılıyor.
Önceki yıllarda vurulan her domuz için Tarım İl Müdürlüğünden sadece belirli sayıda tüfek fişeği alabilen avcılar şimdi vurdukları domuzları 3 dolardan Rus ve Gürcistanlılara satmaya başladılar. Arhavili avcılardan Reşat Uzuner geçen yıl olduğu gibi bu yılda çok miktarda domuz avladıklarını, her avlanmaya çıktıklarında 7-8 tane yaban domuzu vurduklarını söyleyerek "Her bir yaban domuzu ortalama 80-100 kg. gelmektedir. Biz vurduğumuz domuzları Sarp sınır kapısına götürüyoruz ve burada bizleri bekleyen Rus ve Gürcü vatandaşlarına kilosu 3 dolardan satıyoruz Rus ve Gürcü vatandaşları için domuz etinin ayrı bir yer var mutfaklarında. Tercihleri böyle. Yaban domuzu eti de çiftlik domuzu etinden lezzetli olduğu için öncelikli olarak tercih ediliyor ve vurduğumuz yaban domuzlarına talepte fazla. Bir taraftan ülkemize döviz kazandırıyoruz diğer taraftan bizimde bütçemize katkı sağlıyor" diye konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 04.03.2005 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle