İşadamlarına hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye'nin geleceği çok parlaktır. Türkiye'de inanılmaz değişiklikler olmaktadır. Bazı sıkıntılar varsa bu değişikliklerin sıkıntısıdır ama bunlar gecikmiş değişikliklerdir. Türkiye'de yeni bir anayasanın çok daha demokratik standartlara uygun bir şekilde yapılması en çok iş adamlarımızı, sanayicilerimizi, müteşebbislerimiz katkı yapacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının başında Karadeniz Bölgesi ve Trabzon'daki iş imkânlarından bahsetti. Gül, "Limanlarımız özelleştikten sonra çok daha fazla iş yapmaya başladılar. Bu Akdeniz ve Karadeniz'deki limanlarımız için de geçerli. Trabzon Uzakdoğu'ya giden uçakların ikmal merkezi. Tüm bunları değerlendirirsek Trabzon'un önemi giderek artıyor. Trabzon'un ekonomik üstünlükleri göz önüne alındığında hizmet sektörü ön plana çıkıyor. Bunun içine turizmi, ticareti katabilirsiniz. Bu anlamda çok daha ilerilere gideceğine inanıyorum bu kentin. Trabzon'un güneye bağlantısının demiryolu ile geldiğinin kanaatindeyim. Günümüzde Türkiye çok daha maliyetli projeleri gerçekleştirebilen, dışarıdan kolay finansman sağlayabilen ve ortaklıklar çekebilen bir ülkedir. Türkiye'nin makro ekonomisi bu noktaya gelmiştir. Risk primi birçok AB ülkesinden düşük olan bir ülkedir. Tüm bu açıdan baktığımızda Trabzon Erzincan ve daha güneye sarkan demiryolunun da yapılmasının zamanı gelmiştir. Bununla ilgili fizibilite çalışmaları yapılıyor. O zaman ticarette Trabzon'un büyük hamle yapacağına inanıyorum. Demiryolları artık kargo amaçlı daha ön plana çıkmaktadır. Bunun dışında havalimanının geliştirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. Gül sözlerini şöyle sürdürdü:
"Teknoparkın iyi değerlendirilmesi ve orada üretilenlerin ticarete ve sanayiye kazandırılması gerekmektedir. Turizm giderek daha önemli hale geliyor. Turizm değeri ifade eden hem tarihi eserleri ve güzelim yaylaları korumaya devam etmemiz gerekir. Yaylaları çirkin yapılaşmayla bozmamak gerekir. Bir kez bozulunca onları eski haline getirmek mümkün değil çevrenin korunması çok önemli bir konudur. Son günlerde bilinçlenmenin olduğunu görüyorum. Turizm açısından Trabzon'un potansiyelinin tam olarak tanıtılmadığı düşüncesindeyim. Özellikle Ortadoğu'daki ülkelere Trabzon'un tanıtılması gerekir. Böylece daha fazla turist gelecektir. 5 yıldızlı otel sayısı da çoğalmalıdır. Turizmin önemli bir gelir kaynağı olduğunu unutmamak gerekir. Akdeniz çok başarılı oldu bu konuda. Sadece Antalya 10 milyon turist misafir ediyor. Bu sene 30 milyar dolar turizm gelirimiz oldu. Karadeniz'in kendine has farklılıklarını dünyaya en iyi şekilde tanıtmamız gerekir. Sadece batılılara değil, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın her tarafına tanıtmamız gerekir. "
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 07.10.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle