Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Temmuz ayı olağan yönetim kurulu toplantısı, Artvin Valisi ve Ajans Başkan Vekili Mustafa Yemlihalıoğlu başkanlığında Trabzon Valiliği toplantı salonunda yapıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Yemlihalıoğlu, Bölgesel gelişme konusunda dünyadaki anlayış ve uygulamaların son 20 yılda çok büyük bir değişim gösterdiğini ifade ederek; 'Bölgesel gelişmenin ülke içi ve dışı çok yönlü bir etkileşim sürecini gerektirdiği anlaşılmış ve merkezden yönlendirilen, sadece içe dönük yerel, kırsal, kentsel veya bölgesel gelişme modellerinin başarılı olamadığını görülmüştür. Aynı şekilde yerel aktörlerin hem planlama, hem de uygulama safhalarında sürekli aktif olması, sahiplenme göstermesi, araştırma ve proje üretme kapasitesi geliştirmesi ve bunu kurumsallaştırması başarılı bölgesel-yerel kalkınma modellerinin en önemli özelliği haline gelmiştir. Küresel rekabet süreci, karşılaştırmalı üstünlükler temelinde, yerel ve bölgesel uzmanlaşma sürecini de hızlandırmaktadır. Yerel girişimcilik, yerel kaynakların harekete geçirilmesi, bilgi ve beceri birikimi ve diğer yerel potansiyellere de bağımlı olarak, belirli sektörlerde uzmanlaşabilen yöreler, dünya ekonomisi içerisinde karşılaştırmalı üstünlük elde edebilmekte ve bu sayede ülke ortalamasından daha fazla büyüme ve gelişme şansı bulurken, ülkenin genel büyümesine, refah ve istikrarına da daha fazla katkı sağlayabilmektedir. Mevcut şartlar altında, ülkeler arası rekabetin artık kentler ve bölgeler arası rekabete dönüştüğü gözlemlenmektedir. " dedi.
25 Temmuz 2009 tarihinde kurulan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansında 29. 05. 2010 tarihinde Genel Sekreter olarak göreve başlayan Çetin Oktay Kaldırım'ın, göreve başlamasıyla birlikte hızlı bir kurumsallaşma çalışmasına başladığını belirten Vali Yemlihalıoğlu, bu doğrultuda 2000 m2'lik bir hizmet binası temin edilerek personel alımı içinde ilana çıkıldığını söyledi.
İlk aşamada kuruma 39 uzman, 1 iç denetçi ve 8 destek personeli alımı planlandığını da ifade eden Vali Yemlihalıoğlu, 'Kurumsallaşmanın yanı sıra hızlı bir şekilde bölgenin stratejisini oluşturmak amacıyla katılımcı bir anlayışla çalışmalara başlandı" diye konuştu.
Toplantı, Genel Sekreter Kaldırım'ın gündemle ve ajansın şimdiye kadar yaptığı faaliyetlerle ilgili yönetim kuruluna bilgi sunmasının ardından, gündemdeki konuların görüşülüp karara bağlanmasıyla sona erdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 07.07.2010 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle