Artvin Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye İş Kurumu Artvin İl Müdürlüğü ile Artvin Belediye Başkanlığının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Kilim Dokuma Kursunda kursiyerlerin dokuduğu kilimler, yine ortaklaşa açılan Satış Mağazasında sergilenerek satışa sunuldu.
Artvin Belediye İş merkezinin birinci katında açılan sergi ve Satış Mağazasının açılışına Artvin Vali Yardımcısı Necmi Akman, Belediye Başkanı Emin Özgün, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Turhan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Ademoğlu, Baro Başkanı İzzet Varan, İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, 6. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yrb. Turhan Türkoğlu, Artvin Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet Varan, TESK Başkan yardımcısı Demirhan Elçin ile diğer davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Necmi Akman ile birlikte kesen Belediye başkanı Emin Özgün yaptığı konuşmada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Artvin İş Kurumu ile el ele vererek turizme yönelik bir değer üretmek düşüncesiyle yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:" Bir şeyler yapmak, üretmek zor. Zaten bu ülkenin sorunu da o, hep hazıra konmak, kamuda , masa başında iş aramak. Biz örnek olmak, genç kızlarımızla bir şeyler üretmek için yola çıktık. Artvin'imizin kilimi meşhurdur, bizde turistik değer olarak kilim olsun dedik. Tabi bir şeyi yapmak kadar, yaşatmakta önemli ve çok zordur. Yaşatma noktasında Artvin halkının, ticaret yapan insanlarımızın bu konuya destek vermeleri önemlidir, destek verirlerse biz bunu yaşatırız, böylelikle 15 genç kızımızı istihdam etmiş oluruz, ekonomik katkı sağlamış oluruz. Bu Kilim dokuma atölyesi öyle bir noktaya gelirde bir teşebbüs, özel sektör tarafından bunu ben yapacağım deyip bir fabrika haline gelirse, buda bizim mutluluğumuz olacaktır, biz de yola o amaçla çıktık" dedi. Daha sonra satış mağazasında sergilenen irili ufaklı 50 dolayındaki hediyelik kilimler davetlilerin beğenisine sunuldu. Kurs öğretmeni Aslı han Gülçek, "Biz bu işe 4 ay emek verdik. Çok büyük kilimler yaptık. Şu an en son aşamaya gelmiş durumdayız, kursiyerlerimiz artık işi öğrendiler. Fiyatlarımızı metrekareye göre ve işçilik maliyetini de hesaplayarak belirliyoruz" dedi. Sürekli açık kalacak olan satış mağazasında kursiyerlerin 4 ayda dokudukları 17 adet büyük, 33 adet irili ufaklı toplam 50 adet hediyelik kilimler satışa sunuldu. 10 Milyon ile 300 milyon liraya kadar değişik fiyatlardan satışa sunulan kilimlerin gelirleri kursiyerlere dağıtılacak. Öte yandan açılışın sonunda, kursu başarıyla tamamlayan 15 kursiyere sertifikaları verildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 09.12.2004 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle