Stalin Döneminde 1944 Yılında Anayurtları Ahıska Dan Sürgün Edilen Ahıska Türklerinden Ata Yurdumuz Dedikleri Gürcistan Da Ki Ahıska Ya Dönen Aileler Gün Geçtikçe Artmaktadır.
Gelen ailelerden birisi de Abamüslim Arifov eşi ve iki oğlu ile beraber Ahıska ya gelerek yerleştiler. İlköğretim çağındaki Yaşar ARİFOV Azerbaycan da okula başladığı için Gürcistan da ki okula alışamadı. Baba Müslim Arifov yaptığı girişimler sonucu oğlu Yaşar'ın Türkiye de ki okula kaydettirdi.
Ardahan'ın Posof ilçesi Halitpaşa Yatılı Bölge Okulu 8. sınıfına kayıt olan Yaşar Arifov çok mutlu. Yaşar'ın Babası Abamüslim ve Annesi Dilara kendilerine gösterilen bu kolaylık ve yardım için Posof kaymakamı Muammer Köken'i makamında ziyaret ederek teşekkürlerini iletti. Abamüslim Arifov, "İstedim ki çocuğumun geleceği güzel oldun. Çocuğum dinini tam öğrensin ve Türkiye de ki bu güzel eğitimden alsın da yararlı adam olsun. " dedi.
Halitpaşa Yatılı Bölge Okulu Müdürü Alpaslan TEKEL i de ziyaret eden aile okul müdürüne de memnuniyetlerini ilettiler. Okul Müdürü Alpaslan Tekel, kendilerinin de böyle bir hizmette bulunmalarının unutulmayacak bir duygu olduğunu, bu nedenle asla endişeli olmamalarını belirtti. İlk defa yabancı bir öğrenciyi okutan Halitpaşa Yatılı Bölge Okulu Müdürü Alpaslan TEKEL Öğrenci Yaşar'ı sınıfına çıkararak sınıf arkadaşlarıyla tanıştırdı ve her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 08.10.2009 tarihinde Nurbay Usta tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle