TEMA Vakfı, Artvin ili Camili Köyü'nde Uluslararası Kafkas Arısı Çalıştayı düzenledi. Çalıştaya ABD, Rusya, İngiltere, Avusturya, Azerbaycan'dan bilim adamları ile Türkiye'den Tarım Bakanlığı Temsilcileri ve Tarım Bakanlığı Tarımsal Araştırma Genel Müdürü Lütfi Tahtacıoğlu, ODTÜ, Hacettepe, Uludağ, Sütçü İmam, Niğde, Karaelmas üniversiteleri öğretim üyeleri, Camili'den arı yetiştiricileri, Macahel A. Ş. çalışanları TEMA Vakfı Mütevelliler Heyeti Başkanı A. Nihat Gökyiğit, TEMA Vakfı Genel Koordinatörü Ümit Y. Gürses ve TEMA Vakfı Arıcılık Uzmanı Ahmet İnci katıldı.
Çalıştayda başta Kafkas arısı olmak üzere ana arı yetiştiriciliği, kolonilerde ana arı kullanımının yaygınlaştırılması ve ana arıların saflığının korunması konuları ele alındı. Çalıştayın ilk üç gününde Erzurum ve Kars yöresinde gezginci arıcılar, Kars ve Ardahan yöresinde organik bal üreticileri ve Ardahan-Artvin yöresinde ana arı üreticileri ziyaret edildi ve incelemelerde bulunuldu.
Uluslararası Kafkas Arısı Çalıştayı'nı değerlendiren TEMA Vakfı Mütevellililer Heyeti Başkanı A. Nihat Gökyiğit, " Ormanın, zengin meraların çiçek yapısını polinizasyon ile tarımsal üretime katan arıcılık, doğal varlıkları ve bitki örtüsünü koruyarak köylünün gelirlerinin artmasını sağlayacaktır. TEMA Vakfı olarak Uluslararası Kafkas Arısı Çalıştayı'nın Türkiye'de üretilen Kafkas ana arıların dünyaya tanıtılmasına ve ülkemiz arıcılık çalışmalarının gelişmesine verim artışına katkı sağlayacağına inanıyoruz. " dedi. Ülkemizin balarıları açısından çok zengin bir genetik çeşitliliğine sahip olduğunu belirten Gökyiğit, "bu hazinenin büyük bir titizlilikle korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması hepimizin sorumluluğu ve görevidir" dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 10.08.2006 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle