Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) YDK Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi sundu. Bayraktutan, "Kurtuluş Savaşı Müzesi neden kapalı?" diye sordu.
İşte Bayraktutan'ın Soru Önergesinin Tam Metni:
“Aşağıda belirtilen sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.
3 Nisan 1920 ile 15 Ekim 1924 tarihleri arasında I. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak kullanılan Ankara Ulus meydanında bulunan I. Türkiye Büyük Millet Meclisi binası daha sonra Cumhuriyet Halk Fırkası Genel Merkezi ve Hukuk Mektebi olarak işlevini sürdürmüş, 1952 yılında Maarif Vekâletine devredilmiş, 1957 yılında ise müzeye dönüştürülmek üzere çalışmalara başlanmıştır.
Bina 23 Nisan 1961'de "Türkiye Büyük Millet Meclisi Müzesi" adıyla halkın ziyaretine açılmıştır. Atatürk'ün doğumunun 100. yılını kutlama programı çerçevesinde, 1981 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından restorasyon Ve teşhir-tanzim çalışmaları sonucu 23 Nisan 1981 tarihinde "Kurtuluş Savaşı Müzesi" adıyla yeniden ziyarete açılmıştır.
Ancak bu yıl Pazar gününe denk gelen 10 Kasım’da dünyanın her köşesinden Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni ziyaret etmek üzere gelen ziyaretçiler Müzenin kapalı olması sebebiyle geri dönmek zorunda kalmışlardır.
Bu bağlamda;
1 Kurtuluş Savaşı Müzesi hangi tarihten itibaren kapalı durumdadır? Kamuoyuyla paylaşır mısınız?
2 Kurtuluş Savaşı Müzesi hangi gerekçe ile kapatılmıştır?
3 10 Kasım 2019 tarihinde yoğun ilgi gördüğü bilinen; yurtiçi ve yurtdışından ziyaretçileri olan Kurtuluş Savaşı Müzesi’nin kapalı olma nedenleri nelerdir?
4 Kurtuluş Savaşı Müzesi hangi tarihte vatandaşlarımızın ziyaretine açılacaktır?”
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.11.2019 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle