CHP Artvin Milletvekili Av. Uğur Bayraktutan RBMM içinde bulunan Milletvekilleri arasında en çok soru önergesi veren vekiller arasında ismi ön plana çıkmaya başladı.
Bayraktutan bu defa da bir günde verdiği 5 soru önergesi Artvin’in sorunlarını TBMM’ne taşıdı. İşte Bayraktutan tarafından TBMM başkanlığına verilen soru önergeleri:
İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN’E ARHAVİ’DEKİ DERE YATAKLARINI SORDU.
“Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.
24 Eylül tarihinde Artvin İlimize bağlı Arhavi İlçesinde yoğun yağışlar sonucunda Sel felaketi meydana gelmiş ve neticesinde çevrede maddi, manevi kayıplar yaşanmıştır. Artvin Valisi olay yerini incelemiş, gerekli çalışmaları yapmış ve DSİ Müdürüne dere yatanını acilen boşaltılması gerektiğini belirtmiştir. Yere yataklarının taş, toprak ve çamur ile dolu olması, olası yoğun bir yağmur neticesinde telafisi olmayacak felaketin yaşanmasına neden olacaktır.
Bu Bağlamda;
1- 24 Eylül tarihinde Arhavi ilçemizde yaşanan Afet sonrası ilçedeki kayıpları gidermek adına Hükümetiniz ne gibi çalışmalar yapmıştır?
2- Sel felaketinden kaynaklı hangi dereler afet neticesinde etkinleşmiştir?
3- Valinin Afet yeri incelemesi esnasında dere yataklarının acilen temizlenmesi gerektiğini ifade etmesine karşın aradan geçen süre zarfında dere yatakları neden temizlenmemiştir?
4- Aynı şekilde yeniden yoğun yağışlar yaşanması durumunda dere yatakların temizlenmediği için doğacak büyük Afetin sorumluğunu kim üstlenecektir? Yaşanılabilecek büyük felaketin faturasını kim ödeyecektir?
5- Arhavi İlçesinde Afetten kaynaklı nerde, ne gibi zararlar mevcuttur?”
TARIM BAKANI MEHDİ EKER’E “KİVİ FİYATI NEDEN DÜŞTÜ?” DİYE SORDU.
“Aşağıda belirtilen sorularımın Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi EKER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.
Geçen yıl 70 - 90 gr arası kivi 900 kuruşa alınırken bu yıl 700 kuruşa alınıyor. 90 gr üzeri kiviler geçen yıl 1. 400 TL’ye alınırken bu yıl 1200 TL’ye alınıyor olması kivi üreticilerini oldukça zor duruma sokmuştur. Ülkemize İran üzerinden veya başka yollarla kaça kivi girdiğini buda fiyat politikalarını oldukça etkilediği iddia edilmektedir.
Bu Bağlamda;
1- Bakanlığınızın Kivi politikaları ne doğrultudadır?
2- Geçen yıl kivi alım fiyatları ile bu yıl kivi fiyatları arasındaki farkın nedenleri nelerdir?
3- Kaçak yolla ülkemize giren kivilerin, Ülkemizdeki kivi üreticilerini olumsuz yönde etkilediğinin farkında değil misiniz?
4- Başka bir ülkenin uçağını arama yapmak için indirme titizliğini gösteren hükümetiniz neden kaçak kivinin ülkemize girişi konusunda aynı hassasiyeti göstermemektedir?”
“Aşağıda belirtilen sorularımın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner YILDIZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.
Artvin İli Şavşat ilçesine bağlı Taşköprü köyünde yapılan ve şuan çalışması devam Hidroelektrik Santrali ( HES ) ‘den sonra sık sık Elektrik kesintileri meydana geliyor. Bu durum köy halkını oldukça rahatsız etmiş, elektrik kesintileri ve elektriğin gelip gitmesinden kaynaklı birçok elektronik eşyaları bozulmuş ve tarafımıza birçok şikâyetler intikal etmiştir.
Bu Bağlamda;
1- Artvin İli Şavşat İlçesine bağlı Taşköprü köyündeki Elektrik kesintilerinin nedenleri iddia edildiği gibi HES’ler den mi kaynaklanmaktadır?
2- HES inşaatından sonra başlayan bu sorunun çözümü için ne gibi çalışma yürütmeyi düşünüyorsunuz?
3- Taşköprü köyü sık sık kesilen ve maddi kayıplara da neden olan Elektrik kesintilerinden ne zaman kurtulacaktır?”
TARIM BAKANI MEHDİ EKER’E “TÜRKİYEYE GİREN KAÇAK BALI NEDEN ÖNLEMİYORSUNUZ?”
“Aşağıda belirtilen sorularımın Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi EKER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim
Bal üreticileri, yurt dışından Türkiye'ye getirilen kaçak bal dolayısıyla mağduriyet yaşadıklarını ve bal fiyatlarının oldukça düştüğünü ifade ediyorlar.
Gürcistan'dan kestane balının kilosu 12 liraya gelirken, satışı 30 ile 40 lira arasında yapılıyor. Aynı şekilde İran'dan günlük tonlarca bal geliyor. Ülkemizde sofraya gelen ova balında yüzde 80 ürün kaybı yaşanırken, bal fiyatlarının artmıyor. Bunun nedeni de ülkemize kaçak balların girmesidir. Bu da üreticinin aleyhinde gelişen bir durumdur. Bakanlığınızın kaçak yollarla ülkemize giren bu balların tüketici sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceği ve bal üreticisini mağdur edeceği için gerekli önlemleri alması gerekiyor. ”
Bu Bağlamda;
1- Kaçak yollarla ülkemize giren tonlarca Bal hakkında bilgi sahibi misiniz?
2- Balın kaçak yollarla ülkemize girmesini nasıl önleyeceksiniz?
3- Bakanlığınızın bu konudaki çalışmaları ne doğrultudadır?
4- Bal üreticilerin kaçak yollarla ülkemize giren ballar yüzünden yaşadığı maddi kayıplar kim üstlenecektir? Bu zararı nasıl telafi etmelerini öneriyorsunuz?
5- Son 10 senede Sarp Sınır Kara Hudut Kapısından kaçak yolla ülkemize Bal sokarken yakalanan firmalar var mıdır? Bu firmalar kimlerdir?
İÇİŞLERİ BAKANI ŞAHİN’E “MUHTARLARIN SOSYAL VE ÖZLÜK HAKLARI NEDEN VERİLMİYOR?
“Aşağıda belirtilen sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim.
Köy ve Mahallelerde sorunların giderilmesi adına vatandaşın ilk uğradığı nokta olan Muhtarlarımız özlük ve sosyal haklar bakımından oldukça sıkıntı günler geçirmektedirler. Yıllardır sorunları görmezden gelinen Muhtarlarımızın özlük ve sosyal haklarında ve maaşlarında iyileştirme yapılması gerekmektedir.
Bu Bağlamda;
1- Ülkemizde kaç adet Muhtarlık binası vardır? Kaç adet yoktur?
2- Muhtarlarımızın mevzuat konusunda özlük haklarında bir iyileştirme yapmayı düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın bu konudaki çalışmaları ve görüşleri nelerdir?
3- 2002-2012 yıllar arasında Bağ-Kur’a prim borcu olan ne kadar muhtar vardır?
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 17.11.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle