Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca ülke genelinde yürüttüğü faaliyetlerle orman sevgisi aşılamaya, orman varlığımızı artırmaya ve orman köylüsüne gelir getirici fidanları toprakla buluşturarak, Artvin’in yeşile bezenmesine büyük katkı sunuyor.
Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak toplumun her kesiminde orman sevgisini oluşturmayı gaye edinen Artvin Valiliği, öğrenciler başta olmak üzere toplum her kesimiyle birlikte fidanları toprakla buluşturuyor.
Artvin Valisi Ömer Doğanay, yaptığı açıklamada, Orman Bölge Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 2017 yılı içerisinde il genelinde 2 milyon 914 bin 143 adet fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.
Orman Bölge Müdürlüğünce 2017 yılında gerçekleştirdiği fidanlama çalışmaları hakkında bilgi veren Doğanay, ” Bölge Müdürlüğümüzün erozyon kontrol, ağaçlandırma, suni tensil ve rehabilitasyon sahalarında 64. 115 dekar alanda 957. 873 adet fidan dikimi, 1. 940. 000 adet tohum ekiminden elde edilen fidan miktarı olmak üzere toplam 2. 897. 973 adet kayın, kestane, ladin, sarıçam, meşe, sedir fidanı toprakla buluşturulmuştur. Bu vesile ile yeşil şehrimiz daha da yeşilleniyor” dedi.
Doğanay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce uygulamaya alınan “5000 Köye 5000 Gelir Getirici Orman Projesi” kapsamında Artvin’in ilk zeytin bahçesini Yusufeli ilçesine bağlı Demirkent Köyü’nde kurduklarını anımsatan Doğanay, “2017 yılında Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma çalışması kapsamında ise 40 köyde 844 dekar alanda 33. 950 adet zeytin, ceviz, badem, dut, hurma, kızılcık, ıhlamur, likapa ve fıstıkçamı fidanı toprakla buluşturuldu” diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce de Artvin genelinde fidanlama çalışmalarının aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Vali Doğanay, ” Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce yapılan fidanlama çalışmaları çerçevesinde, 1500 adet tüplü zeytin, 2 bin 170 adet Trabzon hurması ve 10 bin adet ceviz olmak üzere toplam 13 bin 670 adet fidanı toprakla buluşturuldu. Ayrıca Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi ve AKAK Projesi kapsamında ise yüzde 70’i hibe destekli kırsalda yaşan köylülere gelir getirici ceviz, üzüm, hurma, dut ve zeytinden oluşan Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında 1000 adet, AKAK projesi kapsamında ise 1500 adet olmak üzere toplam 2 bin 500 adet meyve fidanı dağıttık. Yani il genelinde 2017 yılında toplam 16 bin 170 adet meyve fidan toprakla buluşturuldu” diye konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.01.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle