Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında Türkiye'nin ilk ve tek Biyosfer Rezerv alanı özelliğine sahip Gürcistan sınırındaki Borçka Camili Bölgesinde çiftçilere makine ekipman dağıtımı yapıldı.
Artvin İl Gıda Tarım Müdürlüğünce düzenlenen Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Makine ekipman dağıtım törenine Artvin Valisi Ömer Doğanay, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, İl Jandarma Komutanı Osman Kılıç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur, İl Milli Eğitim Müdürü Abdülcelil Kahveci, bazı kurum müdürleri ve köylüler katıldı.
Törende, çiftçilere, 102 bin lira tutarında tamamı hibe olmak üzere orman dışı mera ıslahı kapsamında 18 adet hayvan suluğu, 16 adet kaşıma kazığı, ahır koşullarının iyileştirilmesi kapsamında da 50 adet süt sağım makinesi ve ahır içi solar aydınlatma ünitesi dağıtımı yapıldı.
Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dursun Okur yaptığı konuşmada Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Orman Su İşleri Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından ortaklaşa yürütülen Çoruh Havzası Rehabilitasyon Projesinin genel amacının Çoruh Nehri Havzasında bitki örtüsü , toprak ve su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı, muhtelif gelir getirici faaliyetlerle geçimin iyileştirilmesi sayesinde doğal kaynakların korunması ve fakirliğin azaltılmasına katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
Okur, 2012'de başlayan projenin 2019'a kadar da devam edeceğini ve proje kapsamında Artvin'e 3 milyon 990 bin lira bütçe ayrıldığını, bu bütçenin de bugüne kadar 1 milyon 559 bin lirasının harcandığını kaydederek şunları söyledi:
"Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi entegre ve katılımcı bir proje olup Erzurum Artvin, Bayburt iller içerisinde yer alan 13 mikro havzada 450 bin hektarlık bir alanda yürütülmektedir. Proje Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülmektedir. Projede Orman Genel Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığına Bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü ve proje illerinin il özel idaresi ortaklaşa çalışmaktadır. ” Dedi.
Artvin Valisi Ömer Doğanay ise, Borçka Camili Bölgesinin sadece Artvin için değil tüm Türkiye için özel bir yer olduğunu söyledi. Böyle özel bir yerde yöre halkıyla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu kaydeden Doğanay " Bundan sonrada inşallah vatandaş devlet iş birliğinin en güzel göstergesi numunesi olan bu tarz organizasyonlarda bir araya geliriz. Dağıtılan bu ekipmanların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.
Tören, çiftçilere makine ekipmanlarının dağıtımıyla sona erdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 26.11.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle