HOPA- Kazım Koyuncu, ölümünün 12'nci yılında Hopa Yeşilköy’de anıt mezarı başında anıldı.
Kanserden 33 yaşında hayatını kaybeden Kazım Koyuncu Yeşilköy’de bulunan ’de anıt mezarı başındaki anma törenine annesi Hüsniye, ablası Canan, abisi Hüseyin Orhan ve kardeşi Niyazi Koyuncu, Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş, Hopaspor'un, 'Denizin Asi Çocukları' ve 'Şehrin Azizleri' taraftar grupları, dostları ve sevenleri katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anma töreni, Kazım Koyuncu ile ilgili duygu ve düşüncelere yer verilen konuşmalarla devam etti.
Kazım Koyuncu'nun ölümünü 12'nci yılı dönümünde anmak için sevenleriyle, dostlarıyla bir araya geldiklerini ifade eden sanatçının ağabeyi Hüseyin Koyuncu, "İçimizdeki hüzün, burukluk her zaman var. Böyle özel zamanlarda daha duygusal oluyoruz. Onu anmak, sevenleriyle bir arada olmak bizi onore ediyor. İyi ki böyle bir insan aramızdan geçti, var oldu. Kazım'ın düşünceleri, fikirleri, yaptığı ne varsa sevenleri sayesinde yaşatılacak. Geriye güzel işler bıraktı, sevgi bıraktı. Sanatsal kişiliğinin yanı sıra yaptıklarıyla gençlere örnek olması bizi mutlu ediyor. Özellikle gençlere iyi bir miras bıraktı. Anma törenlerinde ailesi olarak ister istemez daha çok üzülüyoruz. Sevenleri bizleri yalnız bırakmıyor. Onları burada görmek bizi mutlu ediyor. Herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
Kazım Koyuncu'nun ölüm saati olan 12. 57'de saygı duruşu ile başlayan törende konuşan arkadaşı Adem Kuyumcu "12 yıl oldu ama bizim acımız hala taze. Kazım'a doyamamıştık çünkü. Sevgili Kazım sana çok teşekkür ediyoruz. Sevgiyi ve barışı bize aşıladığın için, bir arada yaşamı bize anlattığın için, farklılıklarla bir arada yaşama değer verdiğin için sana teşekkür ediyoruz. 12 yıl geçmesine rağmen biz burada bugün hala kalabalığız ve bizi en çok mutlu eden şey, Kazım'ın 'Bir çocuğun ormanında kaybolmak istiyorum' sözünün yerine getirilmesiydi herhalde. Çünkü çocuklar var aramızda gençler var. Biz varız, bizden sonra inanıyorum ki çocuklarımız Kazım'ı yaşatmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
Anma töreninde bir konuşma yapan Hasan Bilgin de "Kazım dillerin zenginliği içerisinde türkülerini söylerdi. Türkülerinde insani değerler vardı, isyan vardı, direnme vardı. Doğa vardı, deredeki balık vardı, demokrasi vardı, devrimcilik vardı. Çünkü türküler hangi dilden olursa olsun hiçbir zaman hiçbir toplumu aldatmamıştır" diye konuştu. Anma töreni, konuşmaların ardından sona erdi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 25.06.2017 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle