2014 yılında avlanan deniz balıkları (hamsi, istavrit, palamut vb. ) üretimi bir önceki yıla göre Türkiye’de yüzde 21, 7 oranında azalarak 231 bin 058 tona gerilerken, Doğu Karadeniz’de yüzde 25 oranında azalarak 124 bin 711 ton olarak gerçekleşti. Türkiye’de avlanan deniz balığı üretiminin yüzde 54’ü Doğu Karadeniz bölgesinde gerçekleşti.
Doğu Karadeniz’de Hamsi Üretimi Yüzde 54, 5 Oranında Azaldı
2014 yılında en önemli deniz balıklarından hamsi, istavrit ve mezgitin üretimi düşerken, palamut üretimi arttı. Doğu Karadeniz’de bir önceki yıla göre hamsi üretimi yüzde 54, 5 azalarak 58 bin 969 tona, istavrit yüzde 53, 6 oranında azalarak 6 bin 109 tona ve mezgit yüzde 11, 1 azalarak 4 bin 558 tona geriledi. Palamut üretimi ise yüzde 65, 4 artarak 11 bin 36 tona yükseldi. Doğu Karadeniz Türkiye’deki toplam hamsi üretiminin yüzde 61, 1’ini, toplam istavrit üretiminin yüzde 37, 4’ünü ve toplam Palamut üretiminin yüzde 58’sini karşıladı.
2014 yılında, avlanan diğer deniz ürünleri (kabuklu, yumuşakçalar) üretimi Türkiye’de bir önceki yıla göre yüzde 20, 2 azalarak 35 bin 019 tona, Doğu Karadeniz’de yüzde 29, 6 azalarak 4 bin 643 tona geriledi. Doğu Karadeniz’deki avlanan diğer deniz ürünlerinin tamamına yakınını deniz salyangozu (yüzde 99, 76) oluştururken, çok az bir miktarda kara midye (yüzde 0, 24) üretilmiştir.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.07.2015 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle