Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı; Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Iğdır, Ardahan, Kars, Ağrı Ve Erzincan'a Hizmet Veriyor.
Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı, görev alanında bulunan 14 il ve bu illere bağlı 137 ilçeye sadece bir adli tıp uzmanıyla hizmet verirken, kurumdan yılın ilk 8 ayında yaklaşık 5 bin 500 kişiye adli tıp raporu tanzim edildiği bildirildi.
Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı, görev alanında bulunan Trabzon, Samsun, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Iğdır, Ardahan, Kars, Ağrı ve Erzincan illeri ve bu illere bağlı toplam 137 ilçeye bir adli tıp uzmanıyla hizmet veriyor.
Kurumda yılın ilk 8 aylık döneminde 94 cesede ölü muayenesi, 300'e yakın cesede de klasik otopsi yapıldığı belirtilirken, bir önceki yılda 174 cesede ölü muayenesi, 350 cesede de klasik otopsi yapıldığı kaydedildi.
Yine kurumdan 5 bin 500 kişiye Adli Tıp Raporu tanzim edilirken, verilen raporlar arasında trafik kazalarıyla darp konularının başı çektiği belirtildi. Yılın ilk 8 aylık döneminde bin 920 kişiye trafik kazası, 3 bin 211 kişiye de darp nedeniyle adli tıp raporu verilirken, bu sayı 2004 yılında bin 368 kişi trafik kazası, 3 bin 133 kişi darp olarak gerçekleşmişti.
Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanlığı'nda ateşli silah yaralanması, kesici ve delici alet yaralanması, farik ve mümeyyiz (11-15 yaş arası çocukların yaptıkları hareketin suç olup olmadığını bilmesi), uzuv zaafı veya tatili (kalıcı tahribat), yüksekten düşme, ilaç intoksikasyonu, sabit eser (yüzünde yara izi kalıp kalmadığı), alkol, şofben zehirlenmesi, ceza-i ehliyet, iş kazası, iptila (uyuşturucu bağımlısı olup olmadığı), gıda zehirlenmesi, yanma, karbondioksit zehirlenmesi, hukuki ehliyet, mukavemete muktedir (kendini koruyup koruyamadığı), kızlık, yaş tahsisi, akli muayene, fiili livata, köpek ısırması, kaza-i rüşt, vasi tayini, cinsiyet tayini gibi birçok konuda muayene yapılırken, bu konularla ilgili olarak yaklaşık 6 bin 500 kişiye rapor yazıldığı kaydedildi.
Merkezi İstanbul'da bulunan ve grup başkanlıkları ve şube müdürlükleri şeklinde teşkilatlanan Adli Tıp Kurumu'nda, adli soruşturma ve yargı sürecinde bir olayın aydınlatılması ve mahkemelerin teknik konularda bilgi edinerek olayı çözebilmesi için bilirkişilik hizmeti veriliyor. Bu nedenle Adli Tıp, hukuk ile tıp uygulamalarının kesiştiği alan olarak tanımlanıyor.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 08.09.2005 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle