Artvin’in Hopa ilcesin de Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) ve Hopa Sanayici ve İş Adamları Derneği (HOSİAD) ve işkadınları kadın girişimci derneği olan (KADER) ortaklaşa düzenlediği ‘Müşteri memnuniyeti İlişkileri ’ konulu seminer Hopa Öğretmenevi’nde yapıldı.
Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklının konuşmacı olduğu semineri çok sayıda esnaf, tüccar, işadamı ve çalışanlar dinledi.
Toplantı’nın açılış konuşmasını yapan HOSİAD Yön. Kur. Üyesi Fahrettin Yılmaz ’HOSİAD ve KADER olarak böyle bir programda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz küreselleşen dünyada ekonomisinde rekabet üstünlüklerini artırmak ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamak için bir taraftan paneller ve seminerler düzenliyoruz. Diğer taraftan da yurt dışı iş gezileri organize ediyoruz. HOSİAD olarak kuzey ırak ve Arnavutluk gezilerimizi gercekleştırdik. Bunun yanında Afrika ülkelerine iş gezileri planlıyoruz. Bu vesileyle bizleri kırmayarak semineri vermek üzere ilimize teşrif eden, KASİF Genel sekreteri ve yönetim danışmanı Sayın Yaşar Bıyıklı' bey efendiye böyle bir organizasyonda bizleri bir araya getirmeye vesile olan HOSİAD başkanı Sınan Altunsoy ve kader başkanı Türkan Altunsoy’a ve katılan siz davetlilere teşekkür ederim” dedi.
(KASİF) Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklının konuşmasın da Müşteri ilişkilerinin her geçen gün büyük önem kazanmakta olduğunu söyleyerek, “Müşteri odaklı mal ve hizmet üreten işletmeler ayakta kalmakta, diğerleri ise hızla yok olmaktadır. Bu nedenle, müşteriye özen gösterilmesi, müşterinin bütün ihtiyaçlarının karşılanarak memnun edilmesi, Ahilik kültürünün mensupları ve “Müşteri Velinimetimizdir” sözünü şiar edinmiş bir milletin torunları olarak evvela boynumuzun borcudur” dedi.
İtirazlar size sunulmuş birer ipucudur
Bıyıklı: “Deniz dalgasız, satış da itirazsız olmaz. İtiraz yoksa satış da yoktur. “Müşteriye ürün satışlarında itirazların sebeplerini öğrenilmesi ve itirazların birer satış fırsatına dönüştürülmeye çalışılması gerektiğini söyleyen Yaşar Bıyıklı, “ Çünkü itiraz eden müşteriler genelde satın alacak müşterilerdir, nasıl ki dalgasız bir deniz olmaz ise itirazsız bir satış görüşmesi de olmaz. Müşteri itiraz ile satıcıya ürün, hizmet, işletme vb konularda daha fazla bilgi istediğini belirtir. İtirazlara uygun cevaplar bulamadığınızda alıcının ürününüzü tercih etme ihtimali yoktur. Bu sebeple müşteri tarafından yapılan itirazlar üzüntü değil mutluluk duymak lazım, çünkü müşteri itiraz ederek, işletmenizin ve ürünün özellikleri, kalitesi, müşteriye sağlayacağı faydayı kendisine anlatmanız için size bir şans daha vermektedir” dedi.
İşletmelere, ürün ve hizmetlere ve gerekse personele yapılan itirazları ve bu itirazlara verilecek cevapların listesinin tutulması gerektiğini ifade eden Bıyıklı, bu uygulamanın çalışanlara ezberlettirilmesi gerektiğini dile getirerek, “ İşletmede itirazlara karşı ortak bir dil, ortak bir söylem birliği geliştirin” diye konuştu.
En çok yapılan itiraz: Fiyatınız Pahalı
İşletmelere en çok yapılan itirazın ‘fiyatınız pahalı’ itirazı olduğunun altını çizen Bıyıklı sözlerini şöyle sürdürdü: “Müşteri bazen, “fiyatınız çok pahalı” itirazını mazeret olarak da kullanır, bu itirazın altında yatan gerçek sebebi öğrenin. Müşteri; sizden hoşlanmadım, karar verme yetkisine sahip değilim, şu anda ödeyecek durumda değilim, bu iş bütçemi aşıyor gibi gerçek nedenleri söyleyemez onun yerine müşteri size, “bu ürün çok pahalı” diye itiraz eder. Bu tuzağa düşmeyin. Eğer sattığınız ürün veya hizmetin fiyatı yüksek ise; ürünün özelliklerini, müşteriye sağlayacağı faydaları, diğer ürünlerden farkını, bu farkın müşteriye kazandıracağı avantajları, satış sonrası hizmetleri ve asıl olan da ürünün müşteri için değerini ortaya koyarak anlatın” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 26.06.2013 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle