Son yıllarda yayla ve kültür turizmi ile özellikle yaz sezonunda turizmcilerin yüzünün gülmeye başladığı Artvin'de şimdiki hedef turizmi 4 mevsime yaymak.
Tarihi güzellikleri ve eşsiz yaylaları ile yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başlayan Artvin, turizmi dört mevsime yaymak ve bacasız sanayiden elde edilen geliri sürekli hale getirmek amacı ile tanıtım ve organizasyon çalışmalarına hız verdi. Kış aylarında düzenlenen 5. Kış Sporları Kayak Yarışması'ndan sonra Karçal Dağı'nın 1700 rakımlı Saçinka mevkii, bu kez de Milli Egemenlik Yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde Artvin Valiliği ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uçurtma Şenliğinde çok sayıda Artvinliyi buluşturdu. Artvin Yetiştirme Yurdu öğrencileri ve Artvin Kış Sporları Kulübü üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı uçurtma şenliklerinde, genç yaşlı herkes Artvin'in zirvesinde bir yandan horon teperken, bir yandan da uçurtma keyfini yaşadılar. Artvin Kış Sporları Kulübü'nün de desteklediği şenlikte özellikle Yetiştirme Yurdunda barınan korunmaya muhtaç çocuklar ve öğrenciler bir taraftan halay çekerek moral depolarken, diğer yandan Artvin Vali Yardımcıları Necmi Akman ve Muzaffer Başıbüyük'ün de aileleriyle birlikte iştirak ettiği şenlikte rüzgarın azizliğine rağmen uzun uğraşlar sonucu rengarenk uçurtmalar gök yüzünde buluştu. Amaçlarının Şaçinka'yı yalnız bir kış sporu merkezi değil 4 mevsim turizm hareketinin sürdürüldüğü bir yer haline getirmek olduğunu ifade eden Artvin Kış Sporları Kulübü Başkanı Selçuk Turan, turizmde altyapı ve organizasyonun önemine dikkat çekerek; "Her şeyi devletten beklemeden ve devlet imkanlarından da mümkün mertebe yararlanarak altyapı çalışmalarına hız verdik. Bu bağlamda Saçinka mevkiinin turizm bölgesi ilan edilmesi için Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunduk. Valimiz Orhan Kırlı'nın da desteği ile daha önce Artvin Kış Sporları Derneği'ni kulüpleştirerek federatif bir yapıya kavuşturduk. Böylelikle AB hibe fonlarından da yararlanabileceğiz.
Bakanlar Kurulu'ndan Saçinka mevkiinin turizm bölgesi olması yönünde bir karar çıkartılırsa, bölgedeki altyapı çalışmalarına hız vererek bu bölgeyi 12 ay turizme kazandırmayı amaçlıyoruz. Turizm yatırımlarının uzun soluklu olduğunu düşünerek bu bölgede yapmakta olduğumuz ve yapacağımız alt yapı çalışmalarını 50 yıllık bir süreç olarak görüyoruz. " dedi. Geç saatlere kadar süren şenlikte gençler horonla, uçurtmalar gökyüzünde rüzgarla dans ederken, şenliğe katılanlar da ikram edilen yerel Artvin dönerine doydular.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 23.05.2005 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle