Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında, Artvin Tarım İl Müdürlüğünce İl'de organik arıcılığın geliştirilmesi için eğitim ve uygulama çalışmalarına 2010 yılında başlanmıştı.
Proje kapsamında, Artvin Arıcılar Birliğine asıl üye olan arıcılardan organik arıcılık projesine dâhil olmak isteyen 18 arıcının organik tarım kontrol ve sertifikasyon kuruluşuna kayıtları yapılarak organik tarım sistemine dâhil edildiler.
2011 yılı bal üretim sezonu sonunda projeye dâhil olan 18 arıcıdan sertifikasyon kuruluşu tarafından alınan bal numuneleri organik ürünleri tahlil etmeye yetkili Ege Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Gıda Kontrol laboratuarında analiz edildi. Analizler sonucunda proje dâhilinde üretim yapan Artvin'li arıcılardan alınan bal numunelerinde hiçbir kalıntıya (şeker, antibiyotik, pestisit vb. ) rastlanmadığı açıklandı.
Artvin Tarım İl Müdürlüğü coğrafi yapısı, zengin bitki florası ve kirlenmemiş doğasıyla arıcılık için oldukça uygun olan bu coğrafyada, organik arıcılığın geliştirilerek bir sektör haline getirilmesi ve İlimiz ekonomisine daha fazla katkı sağlaması için çalışmalara aralıksız olarak devam edilecektir. Laboratuar sonuçları ile Artvin balı kendini bir kez daha ispat edildi. İl'deki yöneticiler İnsan sağlığını ön planda tutarak temiz ve katkısız bal üreten tüm arıcıları kutladılar.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 28.10.2011 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle