Artvin Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun toplantı öncesi yaptığı konuşmada " Makine İkmal Şube Müdürlüğümüz hizmet üreten bir şubemizdir. Yapılan yollar ile bir taraftan ormanlarımız işletmeye açılırken, diğer taraftan aynı yollar orman köylümüz tarafından yayla yolu, mezra yolu ve köy yolu olarak kullanılmaktadır. Hatta şu anda karayolu olan Şavşat Meydancık yolu geçmişte orman teşkilatı tarafından yapılmıştı. Yine geçmişte orman yolu olarak yaptığımız ancak zamanla Özel İdareye devrettiğimiz birçok yolumuz olmuştur. Bütün bu devirlere rağmen Artvin İli genelinde orman idaresi tarafından yapılmış 3000 km orman yolumuz mevcuttur. 2000 km' de yapılacak yolumuz vardır. 2010 yılında orman yollarımızda 26 km yeni yol, 35 km büyük onarım, 49 km üst yapı, 65 km sanat yapısı ve 2800 km greyderli tamir bakım yaptık. Bu çalışmalar için 2. 561. 635 TL harcadık. Bütün bu hizmetlerin yapılmasında Makine İkmal Şubemizde çalışan personelimizin katkısı büyüktür. İşletme Müdürlüklerimizin yardımına koşarak, işlerin mevzuatına ve tekniğine uygun olarak yapılmasında onlara yardımcı oluyorlar. Yapılan tüm yollarda, hizmetlerde sizin de emeğiniz, alın teriniz vardır. Bu sebeple bu şubede çalışan tüm personeli tebrik ediyorum. 2011 yılında yapacağınız çalışmalar için şimdiden başarılar diliyorum" dedi.
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü Toplantı salonunda, Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı M. Sinan Özkaya, Makine İkmal Şube Müdürü Kemal Çetiner ve Şube Müdürlüğü personelinin katılımı ile yapılan toplantıda, Makine İkmal Şube Müdürü Kemal Çetiner tarafından 2010 yılı faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapıldı.
Sunumda, aşağıdaki konular anlatılmıştır.
2010 yılında Bölge Müdürlüğümüzün sorumlu olduğu Artvin İlinin 6 İlçesinin muhtelif köy ve yollarında; 26 km yeni yol, 35 km büyük onarım, 49 km üst yapı, 65, km sanat yapısı, 3 km Yangın Emniyet Yolu, 2 km Traktör Yolu ve 2. 800 km muhtelif orman yollarının bakımı ile 8, 5 m. uzunluğunda 1 adet köprü yapılmıştır. Yapılan bu yatırımlar için 2. 561. 635 TL para harcanmıştır. Ayrıca üretim araçlarımız ile 27. 530 m3 emval çekimi yapılmış, bunun karşılığında da 262. 204 TL gelir elde edilmiş ve 242. 367 TL harcama yapılmıştır.
Depoya taşınan emvallerin %79' unun Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan 3 adet istif makinesi ile yapılmış, bunun karşılığında da 256. 401 TL gelir elde edilmiş ve bu araçlara 81. 249 TL tamir masrafı yapılmıştır. Bünyemizde bulunan atölye binasında İş makineleri, hizmet, üretim ve koruma araçlarının tamir bakımlarının da atölyemizde yapılmaktadır.
Toplantı sonunda toplantıya katılan Makine İkmal Şubesi personelinin tek tek talep ve önerileri dinlenmiş olup, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 25.02.2011 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle