Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Konulu Konferans

22/07/2009 21:42

Artvin Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonun Da Gerçekleşen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Konu Konferans Üç Gün Sürdü. Üreme Sağlığı Eğitim Şubesi Hemşireleri Saadet Altundaş Ve Mukadder Sarı Tarafından Gerçekleşen Konferans Sağlık Personelinin Tamamı Katıldı.


Haber: Hayati Akbaş







Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Artvin Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Erol Hallaç ve Kadem Altun, Kadına yönelik aile içi şiddet hakkında kısa bir açıklama yaparak konferansın devamını dinleyici olarak geçirdiler. Konferansta konuşmacılar katılan sağlık personeline kadına yönelik aile içi şiddet hakkında bilgile vererek şunları belirttiler. Kadınlara yönelik aile içi şiddet, kadınlarla erkekler arasında eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu meydana gelen, özel yaşam içinde olduğu için de genellikle gizli tutulan ve tespit etmenin zor olduğu önemli bir toplumsal problemimizdir.

Aile içi şiddet günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak da değerlendirilmektedir. Çünkü aile içi şiddet; yetersiz beslenmeye, kronik hastalıkların artmasına, madde bağımlılığına, beyin travmalarına, organ travmalarına, geçici ve kalıcı çeşitli hastalıklara, kronik ağrıya, korunmadan cinsel ilişkiye girmeye, pelvik enflamatuar hastalıklara, jinekolojik problemlere, düşüklere, düşük ağırlıklı çocuk doğumlarına, anne ölümlerine, intiharlara neden olmaktadır. Şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlarda depresyon, organik nedeni olmayan ağrılar ve bayılmalar, uykusuzluk, baş ağrısı, sıkıntılı olma hali, yoğun korku, değişikliklerden kaygı duyma sık rastlanan belirtiler olarak bildirilmektedir.

Aile içi şiddet bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra aile içindeki diğer bireyleri ve çevreyi de etkilediğinden aynı zamanda toplumsal bir sorundur.

Sağlık hizmeti sunanlar açısından konunun önemli bir başka yönü de şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlar için 'yardım1 alabilecekleri hizmet alanları arasında en başta sağlık hizmetlerinin geliyor olması, en çok sağlık sektöründe çalışanlara güven duyabilmeleri ve en çok onlardan yardım talep etmeleridir. Oysa sağlık sektöründe çalışan doktor, hemşire, ebe ve diğer sağlık personelinin şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlara hizmet götürmede yaşadıkları bazı sorunlar mevcuttur.

comments powered by Disqus

Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 22.07.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Benzer Haberler
 » Ramazan Ayı Sonrası Fiziksel Aktivi...
 » Hopa İlçe Emniyet Müdürlüğünden Örn...
 » Artvin Sağlık İl Müdürlüğü Obozite'...
 » Feyzioğlu Ve Batum, Anayasa Değişik...
 » Artvin Devlet Hastanesinde Kadına Ş...
 » Sağlık Çalışanları Ülke Genelinde 1...
 » Artvin’de Kadına Yönelik Aile İçi Ş...
 » Artvin Eğitim-sen "Yaşasın 8 Mart,...
 » Hayvan Yetiştiricileri Burusella Ha...
 » 20 Soruda Domuz Gribi…....
 » Borçka Chp Belediye Başkan Adayı Er...
 » Artvin’de Organ Bağışı Ve Nakli Kon...
 » Hopa Toplum Merkezinden Sağlığında...
 » Halk Sağlığından Kırım Kongo Açıkla...
 » Hopa Tsm’den Değişen Dünyada Gençle...
 » Hopa Meb’ten Kantin Denetleyicileri...
 » Yücel Kurk: Bu Seçim Cerattepe’nin...
 » Hopa Toplum Sağlığı Merkezinden İma...
 » Hopa Devlet Hastanesi Aşırı Sıcakla...
 » Tema Vakfı: Torba Yasa Teklifi Doğa...



En Çok Okunan Eğitim Haberleri
 » Eğitimcilere Bağımlılıkla Mücadele...
 » Artvin Mem 16. Uluslararası Robot Y...
 » Kemalpaşa Belediyesinden Eğitime Bi...