Artvin Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonun Da Gerçekleşen Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Konu Konferans Üç Gün Sürdü. Üreme Sağlığı Eğitim Şubesi Hemşireleri Saadet Altundaş Ve Mukadder Sarı Tarafından Gerçekleşen Konferans Sağlık Personelinin Tamamı Katıldı.
Konferans öncesi açılış konuşmasını yapan Artvin Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Erol Hallaç ve Kadem Altun, Kadına yönelik aile içi şiddet hakkında kısa bir açıklama yaparak konferansın devamını dinleyici olarak geçirdiler. Konferansta konuşmacılar katılan sağlık personeline kadına yönelik aile içi şiddet hakkında bilgile vererek şunları belirttiler. Kadınlara yönelik aile içi şiddet, kadınlarla erkekler arasında eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu meydana gelen, özel yaşam içinde olduğu için de genellikle gizli tutulan ve tespit etmenin zor olduğu önemli bir toplumsal problemimizdir.
Aile içi şiddet günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak da değerlendirilmektedir. Çünkü aile içi şiddet; yetersiz beslenmeye, kronik hastalıkların artmasına, madde bağımlılığına, beyin travmalarına, organ travmalarına, geçici ve kalıcı çeşitli hastalıklara, kronik ağrıya, korunmadan cinsel ilişkiye girmeye, pelvik enflamatuar hastalıklara, jinekolojik problemlere, düşüklere, düşük ağırlıklı çocuk doğumlarına, anne ölümlerine, intiharlara neden olmaktadır. Şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlarda depresyon, organik nedeni olmayan ağrılar ve bayılmalar, uykusuzluk, baş ağrısı, sıkıntılı olma hali, yoğun korku, değişikliklerden kaygı duyma sık rastlanan belirtiler olarak bildirilmektedir.
Aile içi şiddet bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra aile içindeki diğer bireyleri ve çevreyi de etkilediğinden aynı zamanda toplumsal bir sorundur.
Sağlık hizmeti sunanlar açısından konunun önemli bir başka yönü de şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlar için 'yardım1 alabilecekleri hizmet alanları arasında en başta sağlık hizmetlerinin geliyor olması, en çok sağlık sektöründe çalışanlara güven duyabilmeleri ve en çok onlardan yardım talep etmeleridir. Oysa sağlık sektöründe çalışan doktor, hemşire, ebe ve diğer sağlık personelinin şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlara hizmet götürmede yaşadıkları bazı sorunlar mevcuttur.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 22.07.2009 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle