Eğitimde yangın, deprem, sel gibi doğal afetlerde yaralananlara yapılması gereken ilk müdahaleler ve "Triaj"(hastaların ayıklanıp ayrılması, seçim) konularında önemli bilgiler verildi.
Eğitimi veren Dr. Özgür Çelebi yapılan eğitimle ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan eğitimle sağlık hizmetleri sunanların acil hizmetler noktasında güncel değişikliklerden haberdar olmalarını amaçladıklarını söyleyen Dr. Özgür Çelebi: "bu eğitimler sonucunda ilk yardım girişimlerini güncelleyerek AB standartlarına çıkarmayı hedefliyoruz. " dedi.
Eğitimde yanık, zehirlenme, kırıklar, göğüste kuvvetli ağrı gibi konulara ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiği anlatıldı. İlk yardım konuları arasında önemli bir yeri olan "Triaj" konusunda önemli bilgilerin verildiği eğitimde, Triaj'ın: "Çok sayıda yaralı ve hastanın bulunduğu durumlarda, bunlardan öncelikle tedavisi ve nakil edilmesi gerekenlerin tespiti amacıyla, olay yerinde ve hastaların ulaştırıldığı her sağlık kuruluşunda yapılan hızlı seçme ve kodlama işlemi olduğu söylenerek, "Triajda" amacın bir kaza anında daha fazla hayatı kurtarmaktı" denildi.
Bir afet esnasında yaralı sayısının çok olduğu durumlarda tıbbi önceliğin belirlenmesinde "Triaj Etiketlerinin" kullanılmasının yaralıların hayatını kurtarmada önemli olduğunun belirtildiği eğitimde bir afet durumunda sağlık ekiplerinin genellikle hastanın solunum, dolaşım ve bilincinin değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çekildi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 21.08.2008 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle