Artvin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Dünyada güvenli bir hasta bakım çevresinin oluşturulması amacıyla bir dizi hasta ve organizasyonel yapı odaklı kalite sistemi geliştirilmiş ve bu sistemler aracılığı ile sağlık kurumlarının performansları değerlendirilmeye başlanmıştır. Bu bağlamda, ülkemizde geliştirilen sağlıkta kalite yapısı da, hasta ve çalışan güvenliği, kalite iyileştirme, hasta ve hizmet kullanıcı odaklılığı çerçevesinde minimum risk, optimum kalite, maksimum güvenlik esasına uygun olarak yapılandırılmıştır.
“Sağlıkta Kalite Standartları (SKS)”nın kurumlardaki uygulanma düzeyinin tespit edilmesine yönelik yapılan değerlendirmeler, sağlık hizmetinde kalitenin tesis edilmesi noktasında kullanılan en önemli araçlardandır. Standartların karşılanma düzeyinin doğru, objektif ve tarafsız şekilde belirlenmesi, sistemin sağlıklı işleyişi için en temel gerekliliklerdendir.
27. 06. 2015 tarihli ve 29399 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesine Dair Yönetmelik” kapsamında 2016 yılı Sağlıkta Kalite Değerlendirmeleri, SKS değerlendirme sistematiği ve etik ilkeler doğrultusunda, Bakanlığımızca belirlenmiş olan standartlar esas alınarak 12-19 Aralık 2016 tarihleri arasında Artvin İlimizde gerçekleştirilmiştir.
İl Sağlık Müdürlüğü Kalite Koordinatörlükleri tarafından Bakanlığımız adına gerçekleştirilmiş olan değerlendirmeler; kurumumuza bağlı C ve D sınıfı hastanelerimiz olan Hopa Devlet Hastanesi, Arhavi Devlet Hastanesi, Borçka Devlet Hastanesi, Şavşat Devlet Hastanesi ve Yusufeli Devlet Hastanelerini kapsamış olup; İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Şeker, Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Murat Uçar ve Kalite Birim Sorumlusu Tülay Yolasığmaz tarafından yapılmıştır.
Değerlendirmelere, hastanelerin en üst yöneticisi, tıbbi hizmetler, hemşirelik hizmetleri ile idari hizmet yöneticileri, kalite yönetim direktörü, komite başkanları ve değerlendirilecek bölümlerin bölüm kalite sorumlularının katıldığı açılış toplantısı ve Bakanlığın sunumuyla başlanarak, Sağlıkta Kalite Değerlendirmelerimizin amacının hastanelerimizdeki SKS' nin karşılanma düzeyinin belirlenmesi, iyi uygulamaların paylaşımı, tecrübe paylaşımı ve yerinde eğitim olduğu, Sağlık hizmeti sunan kurumların yöneticileri ve çalışanları için kalite çalışmalarının asli sorumluluklarından biri olduğu belirtilmiştir.
Yılda 1 defa gerçekleştirilen değerlendirmeleri 2016 yılında Bakanlık adına İl Kalite Koordinatörlüklerinin geçekleştirdiğini, Versiyon-5 içeriği, 18 Bölüm 51 Standart 10 Gösterge (6 Bölüm Bazlı Gösterge, 4 Klinik Gösterge) den sorumlu oldukları söylenerek, kurumun üst yöneticisi ve/veya üst yönetimden bir temsilci, kalite yönetim direktörü ve değerlendirilen bölümün bölüm kalite sorumlusu eşliğinde tüm bölümler gezilip değerlendirmelerimiz yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.
Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç; “Sağlık ta yakalamış olduğumuz kaliteli hizmetin devamlılığını sağlamak ve üst seviyelere çıkarmak için sağlık camiası olarak gayret içindeyiz. Yaptığımız bu çalışmalarla kendi iç kontrol ve denetimimizi sağlamış oluyor, hizmet verdiğimiz yöre halkına götürdüğümüz hizmetlerin kusursuz olması yönünde camia olarak kendimizi gözden geçirmiş oluyoruz. Hastanelerimiz için güzel bir değerlendirme süreci geçirdiğimizi umarak emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve denetlemelerde bizlere desteklerini esirgemeyen hastane yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 24.12.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle