Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen, temelden 275 metre yüksekliğiyle kemer baraj sınıfında Türkiye'nin birinci, dünyanın 5'inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı üzerine kurulan Yusufeli Merkez Viyadüğü’nde incelemelerde bulunan Vali Cengiz Ünsal, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Önümüzdeki günlerde tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanan Yusufeli Merkez Viyadüğü ’nün çalışmalarının itinayla hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Vali Ünsal; “Karayollarının Yusufeli-Artvin güzergâhında, ilçe merkezine 2 kilometre mesafedeki baraj üzerinde yapımı süren Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde % 95'lik fiziki gerçekleşme sağlandı. Bölgede yapılan Şilenkar, Baraj ve Tekkale viyadükleriyle birlikte 4 özel tasarım köprüden biri olan 685 metre uzunluğundaki Yusufeli Merkez Viyadüğü ‘nün 648 metresi tamamlandı.
Yusufeli Merkez Viyadüğü tamamlandığında Artvin-Yusufeli karayolu 15, 5 km daha kısalmış ve ayrıca yolculuk süresi ise yaklaşık 25 dakika azalmış olacaktır. Yusufeli Viyadüğü, Mart ayı içerisinde tamamlanarak, vatandaşlarımızın hizmetine girmiş olacaktır. Bu eserin Artvin’imize kazandırılmasında başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ” dedi.
Vali Ünsal, incelemeleri sırasında Yusufeli Merkez Viyadüğü ‘nün yapımında görev alan işçilerle de bir süre sohbet ederek, çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 31.01.2024 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle