Artvin Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz öncülüğünde Artvin Kızılay kan merkezine topluca gelen 20 engelli genç kan bağışında bulundular.
Artvin Kızılay Derneği başkanı Seracettin Yazan, kan bağışında bulunan öğrencilere Kızılayın çalışmaları hakkında bilgi verdi. 138 yıllık geçmişi olan derneğin dünyanın her yerine yardım ulaştırdığını anlatan Yazan, "Bizdeki yatırımlar insana yapılan yatırımlardır. Din, dil, renk, ırk gözetilmeksizin, bölgesel ayrımcılık yapılmadan dünyanın neresinde olursa olsun tabi afete uğramış zor durumdaki insanlara süratle ve duyarlılıkla yardım götürmektedir. Kan merkezlerini ülkenin her köşesinde yaygınlaştırdık. Bu büyük bir yatırımdır. Kan bağışında bulunarak örnek bir duyarlılık ve davranış gösteren Artvin Zihinsel Engelliler derneği yöneticilerine ve engelli gençlerimize teşekkür ediyorum, bu duyarlılığı herkes göstermeli" dedi.
Kızılay Kan merkezinde görevli Dr. Selim Şentürk ise, "Biz hep toplu kan bağışında bulunacak gönüllülerin ayağına gidiyorduk, ama engelli kardeşlerimiz bizim merkezimize gelerek bizleri hem şaşırttılar, hem de duygulandırdılar. İlk defa sizler bizim merkezimize gelerek kan vermek için teklifte bulundunuz, özellikle engelli popülasyonu olarak düşünülürse bu bizim için çok önemlidir" diye konuştu. Şentürk daha sonra kan bağışında bulunan gönüllü öğrencilere sağlık konusunda kapsamlı bilgi verdi. Engelli öğrencilere anket de uygulayan Şentürk'ün, grupta bulunan işitme engelli öğrencilerle iletişim kurarken zaman zaman zorlandı.
Verilen kanın insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu en iyi özürlüler camiasının bildiğini kaydeden Artvin Zihinsel Özürlüler Dernek Başkanı Hatice Nur Ersöz de, " Tüm çocuklarımız bu duyarlılıkla kan merkezine gelerek topluca kan vermek istediler. Onların engelli olması kan vermelerine engel olmadı. Durumu ve sağlığı müsait olanlar seve seve kan verdiler. Onlarla gurur duyduk. Ancak form doldururken bazı işitme engelli çocuklarımız, iletişim kurulamadığı için biraz zorlandılar. Bu nedenle kan merkezlerinde de engellilerle iletişim kurabilecek, işaret dilinden anlayan görevlilerin olması faydalı olacaktır" dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 29.12.2006 tarihinde tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle