“Karadeniz'de Mavi Ekonomi” çerçevesinde istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik Dünya Bankası tarafından fonlanan, PwC Türkiye'nin yüklenici firma olduğu "Mavi İşler Çalışması" kapsamında Samsun’da bir Çalıştay düzenlendi. Samsun Ramada Plaza by Wyndham Otel’de düzenlenen çalıştayda Türklim Yönetim Kurulu Üyesi HOPAPORT Genel Müdürü’nün yanı sıra Dünya Bankasından Merve Kocabey Yurtkuran, Avrupa Konseyi temsilcisi Patrizia Busolini, Uzman konuşmacı olarak Karadeniz Ekonomi İşbirliği Örgütü’nden Mıguel Mergue, PwC’den Başar Yıldırım ve konusunda uzman akademisyenlerde çalıştaya katılarak sunumlar yaparak, Karadeniz Bölgesi’nde kıyı kirliliğine yönelik çözüm önerileri ile birlikte sürdürülebilir istihdamın sağlanması üzerine istişarelerde bulunuldu.
Karadeniz’de Mavi İşler çalıştayın da, Karadeniz’de süregelen kıyı kirliliğinin başlıca sebepleri ve olası çözüm önerileri, Karadeniz’de özel bölgeler-çevre sorunları, Katı atık yönetim ve deniz çöpleri ve kıyı temizliğinde önceliklendirilmesi gereken bölgeler ve politika uygulamaları değerlendirildi.
İki oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın ikinci oturumunda Karadeniz’de kıyı temizliğinin sürdürülebilir kılınması ve istihdamı destekleyecek potansiyel sektörler, yenilebilir enerji, katı atık yönetimi değerlendirildi.
Oturumda yapılan konuşma ve sunumlarda Karadeniz’e Mavi ekonomi kapsamında işgücü potansiyeli, Ekosistemin rehabilitasyonu, kıyı kirliliği, Balıkçılık ve yetiştiricilik, Deniz Taşımacılığı ve denizel yenilebilir enerji değerlendirildi ve ikinci oturum ardından çalıştayda sona erdi.
Çalıştay hakkında bir değerlendirme yapan HOPAPORT Genel Müdürü ve Türklim Yönetim Kurulu Üyesi Meriç Burçin Özer, Karadeniz ve Karadeniz’e kıyısı bulunan ülkeleri yakından ilgilendiren önemli bir çalıştayın Samsun’da gerçekleştirildiğini ifade ederek “Dünya Bankasının destek verdiği, Avrupa Konseyinin ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütününde içinde bulunduğu önemli bir çalıştayı başarıyla gerçekleştirdik. Bizlerde düşüncelerimizi ve önerilerimizi çalıştay kapsamına ifade ederek kayıt altına aldırdık.
Çalıştay Karadeniz İçin önemli istihdam yaratacak projelerinde masaya yatırıldı. Bu kapsamda Gemi onarım ve geri dönüşüm, Geri dönüşüm ve atık yönetimi, Kıyı ve deniz taşımacılığı, Kıyı ve Deniz taşımacılığı (Eko turizm), Liman faaliyetleri, Mavi biyoteknoloji, Deniz Gözetimi, Deniz teknolojileri ve alt yapısı ve Desinilasyon konuları değerlendirdi.
Çalıştay ülkemiz ve bölgemizin geleceği için önemli sonuçların olabileceği bir öneme sahip konuların değerlendirilmesi açısından ülkemiz ve bölgemiz açısından önemli görüyorum.
Karadeniz’de Mavi Ekonomi Çalıştayı’na Türklim olarak davet edildiğimiz için memnuniyet duydum ve organize edenlere Teşekkür ediyoruz” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 19.09.2022 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle