Ana sayfa » Yaşam Haberleri » Artvin'de Kurulan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü Çalışmalarına Başladı
Artvin'de Kurulan Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü Çalışmalarına Başladı
12/12/2006 12:31
T.c. Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Tarafından Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (kadim) Projesi Kapsamında Artvin'de, "Artvin İli Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü" Oluşturuldu.
"Artvin İli Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Koordinatörlüğü" Artvin Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük başkanlığında; Bağ-Kur İl Müdürü Mehmet Başaran, Sosyal Sigortalar Kurumu Sigorta İl Müdür Vekili Ali Özdemir, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Karadeniz, İl Defterdarı Bayram Yıldız ile Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü, Artvin Emniyet Müdürlüğü ve Artvin İl Jandarma Komutanlığı temsilcilerinden oluştu.
BAĞ-KUR İl Müdürü Mehmet Başaran yaptığı yazılı açıklamada, projeyle, kayıt dışı istihdama, yabancı kaçak işçi istihdamına ve çocuk işçiliğine neden olan faktörlerin ortadan kaldırılmasının amaçlandığını ifade ederek, "Projenin hedef kitlesi işçiler, işverenler, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sanayi siteleri ile diğer iş yerleridir. Oluşturduğumuz koordinatörlük 6 ay süreyle toplantılar, ve denetimler yaparak yasal olarak kayıtlı çalışmanın gerekliliğinin yanı sıra, işçi ve iş verenlerin sigortalı olarak çalışmalarının getireceği yararları, sigortasız çalışmanın ve çalıştırmanın yaratacağı sorumlulukları anlatacaktır. Ayrıca oluşturduğumuz koordinatörlük bünyesindeki denetim görevlileri, Artvin ve ilçelerinde kayıt dışı çalışanlar ile yabancı kaçak işçi ve çocuk işçiliğin önlenmesi amacıyla denetimler yapacaktır. "
Türkiye İstatistik Kurumu'nun yapmış olduğu istatistiki araştırmaları hakkında da bilgi veren Başaran açıklamasında şunlara yer verdi;" Araştırmada, 2006 Hane Halkı İş Gücü anketleri sonucuna göre, SSK'nda 3. 861. 000 kişi, BAĞ-KUR'da 3. 757. 000 kişi ve ücretsiz aile işçisi sayılan 3. 037. 000 kişi olmak üzere toplam 10. 655. 000 kişinin kayıt dışı çalıştıkları belirtilerek bu kişilerin kayıt altına alınması, yani sisteme dahil edilmesi halinde (sağlık giderleri düşüldükten sonra) yılda, SSK'ndan elde edilecek net gelir 4. 784. 7 milyon YTL, BAĞ-KUR'da elde edilecek net gelir 4. 818 milyon YTL olmak üzere toplam 9. 602. 7 milyon YTL olduğu anlaşılmaktadır. "
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.12.2006 tarihinde tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle