Ülkemizin ve Bölgemizin Karadeniz’deki göz bebeği olan HOPAPORT Kasım ayında 21 gemiye ev sahipliği yaptı ve Kasım ayları içinde en yüksek elleçleme oranına ulaşarak 98. 552 ton’ luk işlem gerçekleştirdi.
Dünya’nın ve Ülkemizin yaşadığı ve yaşamaya devam ettiği Pandemi’li bu günlerde yaşanan bu süreçten Ülkemizdeki limanlarda olumsuz etkilenmişti. Son bir kaç aydır Limanlarımızda yaşanan haraketlilikten Hopa Limanı da payını alarak işlem hacimleri aylar itibariyle artmaya başladı ve bu artışın önümüzdeki aylarda da devam edeceği bekleniyor.
HOPAPORT 2021 Kasım ayında 21 gemiye ev sahipliği yaptı ve bu ay içinde de toplamda 98. 552’ton’luk işlem hacmi ile yıllar bazında Kasım ayları içinde en yüksek elleçleme oranına ulaşarak bir rekor kırdı. 8 Kömür gemisi, 4 Silis Madeni, 3 Motorin tanker gemisi olmak üzere limana gelen gemilerin yükleri kısa sürede tahliye edildi
Hopa Limanı özelleştikten sonra ilk defa Kasım ayında Tank terminalinden gelen gemilere tanklarda depolana motorinin yüklenmesi için 3 tanker güvenli bir şekilde limana gelerek yüklerini alıp uğurlanması da gözlerden kaçmadı.
HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Kasım ayında yaşanan bu haraketliliğin önümüzdeki aylarda da devam etmesi için Lojistik departmanı ile birlikte çalışmalara devam ettiklerini ifade ederek “Bilindiği gibi yaşanan Pandemi sürecinden Dünya genelinde ve Ülkemizde bulunan limanlarda olumsuz etkilenmişti. Bizde HOPAPORT olarak yaşanan bu süreçten olumsuz etkilendik. Tasarruf tedbirlerimizi devreye soktuk. Hiçbir personelimizi işten çıkartmadan bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki, limanımızda gelecek aylarda ve 2022 yazında bu rakamları daha da yukarı çıkartacak haraketlilik yaşanacaktır.
HOPAPORT olarak önümüzde hayata geçirmek için üzerinde çalıştığımız projelerimiz var. Limanımıza yaptığımız milyonlarca dolarlık yatırımlar ve Genel Maliyet giderlerimiz düşünüldüğünde ve en önemlisi de 3 yıla yakındır yaşadığımız Pandemi sürecinin olumsuz etkileri de göz önüne alındığında sektör olarak da ciddi bir mali kayıp yaşadık.
Bizim devletimizden beklediğimiz Liman İşletme sürelerimizin uzatılmasıdır. Bu durum hem yatırımlarımızın önünü açacak, hem yaptığımız yatırımlardan doğan genel maliyetteki zararımızın bir nebze olsa giderilerek bizlere moral vermesini sağlayarak bu motivasyon ile çalışmalarımızın ivmesini daha da yükselteceğiz ve bundan da yaratacağımız istihdam ve işgücü ile Ülkemiz ekonomisine katkı sunmaya artarak devam edeceğimiz aşikârdır.
Biz HOPAPORT olarak çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz” diye konuştu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 07.12.2021 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle