Artvin Valisi Yılmaz Doruk, Borçka ilçesine bağlı olan ve Gürcistan sınırında bulunan Muratlı Köyündeki ÇAYKUR’a ait Muratlı Çay Fabrikası’nda incelmelerde bulundu.
Vali Doruk beraberindeki İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur, Borçka Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak ile birlikte ilçeye bağlı Gürcistan sınırına yaklaşık 100 metre mesafedeki Muratlı Köyüne geldi.
Çay üreticisi Yaşar Kahraman’ın çay bahçesinde bir süre incelemelerde bulunan Vali Doruk, eline aldığı çay makasıyla bir süre çay topladı.
Ardından çay üreticileriyle bir araya gelen Vali Doruk, sektörde karşılaştıkları sorunları ve talepleri dinledi.
Daha sonra Muratlı Çay Fabrikası’nı ziyaret eden Vali Doruk, el değmeden üretilen çayın hangi safhalardan geçerek paketlenme aşamasına geldiğini inceledi.
Vali Doruk, bölge için çok önemli bir gelir kaynağı olan çayın sağlıklı koşullarda üretilerek tüketiciye ulaştırılmasında gösterdikleri hassasiyetten dolayı tüm ÇAYKUR çalışanlarını tebrik etti.
Muratlı Çay Fabrikası Müdürü Erdal Tohumcu ise ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, fabrikasının mevcut yapısı ve çay işleme kapasitesi hakkında teknik bilgi verdi.
Yıllık ortalama 20 bin ton yaş çay alımı yaptıklarını belirten Tohumcu, “Fabrikada günlük 190 ton yaş cay işleniyor. İlçemizde 21 bin dönüm yaş çay arazisi, 106 alım yeri ve 4000 bin yaş çay üreticisi var. 201 mevsimlik işçi, 11 kadrolu işçi ve 11 memur personel bulunmaktadır. ” dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Dursun Okur da il genelinde 2018 yılı itibarıyla 19 bin 666 çay üreticisinin bulunduğunu belirterek, toplam 89. 459 da alanda 147 bin 347 ton çay yaprağı üretimi gerçekleştirdiğini ve 2019 yılı 3. sürgün yaş alımının devam ettiğini söyledi.
Vali Doruk, incelemelerin ardından Fabrika Müdürü Tohumcu’yu makamında ziyaret ettikten sonra köyden ayrıldı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 23.09.2019 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle