Artvin Valisi Yılmaz Doruk, merkez ilçeye bağlı Oruçlu köyünde bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Vali Doruk, Oruçlu Köyünde İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.
Vali Doruk, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Abdurrahman Anlaş'tan köyde sürdürülen asfaltlama, betonlama, parke taşı gibi alt yapı ve diğer çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
İl Özel İdaresi ekiplerinin köylerde çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü beliren Anlaş, "Oruçlu köyümüzde Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği kaynaklarıyla bin 500 metre, İl Özel İdare Kaynaklarıyla 500 metre olmak üzere toplam 2 bin metre asfalt kaplaması yapıldı ve yaklaşık 500 bin liraya mal oldu. Ayrıca köyümüzde 3 bin metre kare taş parke döşendi. " dedi.
-Tarihi cami ve gümrük binasına ziyaret
Vali Doruk, daha sonra kemer baraj sınıfında Türkiye'nin en yüksek barajı olan Deriner Barajı'nın suları altında kalmaktan 2012 yılında kurtarılarak, köyün kurulduğu yaklaşık bin 100 rakımlı yeni yerleşim yerine taşınarak aslına uygun olarak inşa edilen tarihi 112 yıllık Oruçlu Camisi ile Oruçlu Gümrük Binasında incelemelerde bulundu.
İncelemelerin ardından Oruçlu Köy Muhtarı Kamil Yalçın ile köylülerle bir araya gelen Vali Doruk, köylülerin sorunlarını ve taleplerini dinledikten sonra geç saatlerde köyden ayrıldı.
Vali Doruk'un köy ziyaretine İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak da eşlik etti.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 01.10.2020 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle