Artvin’de, arıcılığının mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri konulu istişare toplantısı düzelendi.
Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dursun Okur, İl Müdür Yardımcısı Alaeddin Zeren, Şube Müdürü Mikail Kaya, Birlik Başkanları, Teknik Personel, bazı STK temsilcileri ve arı yetiştiricileri katıldı.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mikail Kaya, arıcılığın mevcut durumu ile ilgili yaptığı sunumda, Artvin’in 2002 yılından itibaren Kafkas Arı Gen Merkezi ve Camili Bölgesinin damızlık ana arı üretimi için izole bölgesi olmasının kent için çok önemli bir değer olduğu söyledi.
Kafkas arısının özellikleri hakkında bilgi veren Kaya, diğer illerimize komşu olan yerlerde daha çok gözüken bozulmuş olan arı ırklarının saflaştırılması için ana arının önemini ve ilimizin ana arı üretiminde Türkiye birincisi olduğunu vurguladı.
Daha sonra katılımcılara söz verilerek markalaşmanın ve coğrafi işaret tescilinin önemi vurguladı. Toplantı devamında gezginci arıcıların sorunları ve kaçak yollarla ilimize giren arı ve bal girişlerindeki sıkıntılar dile getirildi.
Toplantı sonunda Vali Doruk’un direktifleri ile bilgilendirme ve eğitim toplantıları yapılması kararlaştırılırken, Artvin ili Arıcılık sektörü ile ilgili “Eylem Planı” hazırlanması hedeflendi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 20.05.2019 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle