Artvin’de yapılması planlanan “Beşpare Köyü Ekolojik Köy projesi” toplantısı yapıldı. Valilik GAMER Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya İl Tarım Orman Müdür Vekili Alaattin Zeren, İl Ticaret Müdürü Bilal Taş, KOSGEB İl Müdürü Arif Ercan, DOKA Artvin Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Berna Kiriş Turna, Artvin Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Hatice Nur Ersöz, Beşpare köy muhtarları, Seyitler Köyü Muhtarı Mustafa Keskin, Ahlat Köyü Muhtarı Muammer Öztürk, Varlık Köyü Muhtarı Fatih Gültekin, Vezirköy Muhtarı Numan Seçgin, Artvin Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik katıldı.
Uygulanması düşünülen proje ile ilgili olarak Vali Yılmaz Doruk’a proje paydaşları tarafından bilgi verildi.
Vali Yılmaz Doruk’a bilgi veren DOKA Artvin Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Berna Kiriş Turna ve Artvin kadın girişimciler kooperatifi Başkanı Hatice Nur Ersöz, 20 Şubat Çarşamba günü Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi’nde saat: 10. 00 da düzenlenecek panelle ile ilgili detaylı bilgi verdi.
Ersöz, “Beşpare köyleri olan Salkımlı, Seyitler, Vezirköy, Ahlat ve Varlık Köylerini ekolojik köy mantığında turizme kazandırmak için yola çıktık. Bugüne kadar birçok toplantı gerçekleştirdik. Geldiğimiz noktada size bilgi vermek için toplandık. Burada birbirleriyle yol bağlantısı bulunan ve Artvin’e çok yakın olan köylerin mevcut mevcut potansiyeli değerlendirilerek “ekolojik köy” formatında turizme kazandırılması hedeflenmektedir. Bu amaçla toplantıya katılım sağlayan kişilerce bir çalışma ekibi oluşturulmuş, köyde envanter çalışması başlatılmıştır. Bu çalışmanın daha etkin ve verimli bir şekilde ilerleyebilmesinde, olumlu bir şekilde sonuçlanmasına katkı sağlaması amacıyla Kars’a bağlı “Boğatepe Köyü ”modelini iyi bir uygulama örneği olarak detaylı bir şekilde incelenmesine karar verilmiştir. Bu toplantı Beşpare eko köy projesinin çok önemli bir adımı olacaktır. ”
Vali Yılmaz Doruk ise, Artvin’de doğal ürünler, hayvancılık ve turizm üzerine yapılan çalışmalara Valilik olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Yerel ürünlerde markalaşmanın önemine dikkati çeken Doruk, ”Sizler çok güzel bir çalışma başlatmışsınız. Önemli olan başlamaktır. Siz doğal ürünlerden başlayın. Mutlaka bir marka oluşturmak gerekiyor. Bu marka altında ilk doğal ürünleriniz yumurta ve süt olsun. Diğer köylerin neler yapacağı belirlensin. Sebze, meyve, arıcılık gibi üretimler, marka altına alındığında pazarlanması da kolay olacaktır. Ürünler, mutlaka hijyen ve standart ambalajlarda sunulmalı. Çalışmalarınıza devam edin, başarılar diliyorum. ” dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 16.02.2019 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle