Artvin Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ekmekte Yeni Dönem İle İlgili Hopa Ve Arhavi’li Fırın İşletme Sahipleri İle Bilgilendirme Toplantısı Yaptı.
Türk Gıda Kodeksi ekmek ve ekmek çeşitleri Tebliği’nin 1 Temmuz tarihinden itibaren yürürlüğe girmesi ardından Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü halkın güvenilir gıda tüketmesi ve sağlıklı beslenmesi için üstlendiği faaliyetlerine başladı.
Bu kapsamda İl müdürlüğü tarafından Hopa Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Hopa ve Arhavi’de faaliyet gösteren Fırın sahipleri katılarak konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Hopa İlçe Tarım Müdürü Bülent Şatır, Artvin Gıda Yem Şube müdürü Alaeddin Zeren, Gıda Mühendisi Ferit Karaalioğlu, Ziraat Mühendisi Cumhur Şen ve fırıncılar katıldılar.
Hopa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Bülent Şatır ilk toplantının Hopa’da yapılması kararı verildiği için il müdürüne ve toplantıya katılan fırıncılara Hoş geldiniz dedi. Daha sonra bir konuşma yapan Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İshak Hacıkamiloğlu Artvin’de il müdürlüğüne yeni atandığını, hem kendisini tanıtma ve hem de fırıncıları tanıma anlamında ilk toplantının Hopa’da yapılmasına karar verildiğini, bu toplantıların önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de yapılmaya devam edileceğini söyledi. Toplantıda 1 Temmuzdan itibaren uygulanmasına başlanan tebliğ ile ilgili bilgilerin uzmanlar tarafından verileceğini ifade eden il müdürü tebliğ de şart koşulan koşulların uygulanmamasının cezai müeyyide getirdiğini ifade ederek “Ümit ediyorum ki tüm fırıncı arkadaşlarımız halkımızın sağlığına gereken önemi gösterirler. Bu tebliğin asıl amacı tüm dünyayı artık tehdit eden Obezite ile mücadeledir ve bizler bu şartların uygulanmasını takip edeceğiz” dedi.
Artvin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Gıda Yem Şube müdürü Alaeddin Zeren’de yeni uygulanmaya başlanan uygulama ve fırıncıların alması gereken evraklar konusunda toplantıya katılanlara ayrıntılı bilgiler verdi.
Gıda Mühendisi Ferit Karaalioğlu ve Ziraat Mühendisi Cumhur Şen’de tebliğin içeriği hakkında fırıncılara bilgi vererek ekmeğin bundan sonra Tip 650 ve daha yüksek kül içeren ekmeklik buğdaydan yapılacağını, ekmek çeşitlerinde tuz oranının 1. 8’den 1. 5’a indirildiğini, bundan sonra yapılacak ekmek çeşitlerinin en az 250 gr ve 50’şer gram artırılarak yapılabileceğini, üretilen ekmeklerin tamamen hijyenik koşullarda ve sadece ekmek taşınmasında kullanılan araçlarla taşınmasına, ekmeğe elle temasın kesinlikle önleneceğini, ürünlerin üzerinde etiketlerin yapıştırılmasına son verildiğini, bundan sonra iliştirileceğini, ekmek kasalarının kesinlikle açıkta bırakılmaması gerektiğini, satışta Türk Gıda kodeksi gıda ile temas eden madde ve malzemeler yönetmeliğinde yer alan ambalaj malzemelerine sarılarak satışın yapılacağı, ekmeğin konulduğu tezgah ve dolabın kapalı bir ortamda muhafaza edilmesi ve etiketinin görünür şekilde konulması, tüm personelin azami temizliğine dikkat edilmesi, fırınların tamamen hijyenik kurallara uygun halde olması, bundan sonra kasap, manav ve Pazar gibi yerlerde kesinlikle ekmek satışının yapılmayacağını açıkladılar.
Toplantının sonunda konuyla ilgili açıklama yapan İl müdürü İshak Hacıkamiloğlu “İlimizde bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmecileri (fırınlar ve ekmek satışı yapan işletmeler) yukarıda bahsedilen kurallara uymak zorundadır. Burada bağladığımız bu bilgilendirme toplantılarına Merkezde ve diğer ilçelerde devam edeceğiz. İnsan sağlığının söz konusu olduğu yerde hiçbir ödün düşünülemez. Uygulamaya riayet göstermeyen işletmelere mevzuat dahilinde idari yaptırımların uygulanabileceğini vurguladı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 09.07.2012 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle