Karadeniz’in köklü kulüplerinden Artvin Hopaspor’un tarihi belgesel oluyor. Sevdalıktır Atmaca: A. Hopaspor Belgeseli 1961 yılında kurulan A. Hopaspor’un tarihçesini anlatmayı, Hopa ve A. Hopaspor ’da yer edinmiş eski sporcular, teknik ekip ve gönül veren insan hikâyelerini aktarmayı amaçlıyor. Sevdalıktır Atmaca: A. Hopaspor Belgeseli, aynı zamanda, A. Hopaspor tarihinin ilk belgeseli olma özelliği de taşıyor.
Sıla Ertaş ve Eren Dağıstanlı tarafından hazırlanan belgeselin yönetmenliği A. Hopaspor Taraftarına ithaf edildi.
Belgesel; Hopa’da mahalle aralarında futbol oynayan gençlerden A. Hopaspor’ un kuruluşuna, profesyonel futbol dönemlerinden takımın kümeye giden hikayesine; top toplayıcılardan eski futbolculara, taraftarlardan yönetimine kadar geniş bir yelpazeye ev sahipliği yapıyor.
Belgeselde, geçmiş zaman görüntüleri ve hikâyeleri dışında, özellikle son 3 yıldır gerek bölge gerek ülke kamuoyuna mal olmuş A. Hopaspor taraftarlarının görüntülerine ve bugünkü maç yolculuklarına eşlik ediliyor.
Yaklaşık 30 kişiyle görüşüldü, 25 saatlik görüntü çekildi
Bir ay süren çekim aşamasında 30 kişiyle röportaj yaptıklarını belirten Sıla Ertaş: ”Hopa’nın görülmemiş bir futbol sevgisi var. Aslında meseleye futbol olarak da bakmıyorlar. Kendilerinin deyimiyle ‘memleket meselesi’ olarak ele almaları çok güzel manzaraların oluşmasını sağlıyor. Bir aydır çekimler yapıyoruz, onun öncesinde de maçlara gidiyorduk Eren ile birlikte. Tribündeydik yani ve bu sevgiye kayıtsız kalamazdık. Neden olmasın diye başladık. Hem tribünlerde olduğumuz hem de Hopa halkının bu sevgisini bildiğimiz için, yönetmen olarak “A. Hopaspor Taraftarı” yazdık. Gerçekten de her şeye yön veren bizlere de çok yardımcı olan A. Hopaspor taraftarları ve gönül verenleri var. Zor ve yorucu bir süreç oldu; ama çekim aşamasını bitirdik. 25 saatlik görüntülerin şu an kurgu aşamasındayız ve A. Hopaspor’ un 3. lig yolunda herkesi motive edecek bir çalışma hazırlayacağız” dedi.
A. Hopaspor tarihi daha derin
A. Hopaspor’ un tarihinin bilinenden daha derin olduğuna değinen Eren Dağıstanlı: “Başlarken aslında çok kolay olacağını düşünüyorduk. Hopalıydık, Hopa’daydık doğal olarak her şey elimizin altında gibi gözükse de öyle olmadı. Araştırdıkça, röportajlara başladıkça konu derinleşti. Eski topçulara, ilk sporculara ulaştıkça aslında kentin takıma olan tutkusunun farkına vardık. Nano Engin (Engin Aliefendioğlu) ve Zamora Orhan (Orhan Özer) gibi Hopaspor’un efsaneleriyle konuşunca gördük ki mesele sadece futbol değil. Burada başka bir tutku var. Umarız bu tutkuyu yansıtabiliriz yaptığımız çalışmayla. ” İfadelerini kullandı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 12.04.2018 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle