HOPA-Hopaspor’un taraftar gruplarından Denizin Asi Çocukları da 26 Haziran akşamı düzenledikleri konserle Kazım Koyuncuyu andı. “Memleketin çocukları Kazım için söylüyor” etkinliğinde yerel sanatçılar “Vira Cemal, Grup Üç Kuşak, Aydoğancan Yılmaz, Tanju Topal-Yusuf Aydın, Turan Ustabaş, Emre Altıparmak, Salih Yılmaz sahne aldı. Hopalıların yoğun ilgi gösterdiği konserde Cerattepe’ye dönük saldırı protesto edilirken işlerine geri alınmak için açlık grevindeyken tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya alkışlarla selam gönderildi.
Denizin Asi Çocukları yaptığı açıklamada “Biz Kazım abiden onun gibi yaşamayı üretmeyi öğrendik. Bugün Kazım abinin bize öğütlediği barışı, dostluğu, kardeşliği ve sevgiyi hep beraber paylaşmak için buradayız. Biz sadece taraftar değil aynı zamanda bu ülkede adaletsizliğe karşı yürüyenleriz” denildi.
İstanbul Kadıköy’de Kazım’a şarkılar söylediler
Kazım İsyandır’ın çağrısı Kadıköy Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul Kadıköy’de düzenlenen anma ise iki gün sürdü. Göztepe Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda 24-25 Haziran tarihlerinde gerçekleşen etkinliğin ilk gününde Lazca Çocuk Korosu, Gerduni, Fatih Yaşar, İstanbul Kadın Orkestrası, İbrahim Karaca, Emin Şir ile Şenol Morgül, Velvele, Burcu Yeşilbaş ve Ümit Taşkıran sahne aldı. Çocuk Korosu tarafından söylenen Lazca şarkılar, etkinliği izlemeye gelen çocukların da sahneye çıktığı bir şarkıyla sona erdi. Gerduni Müzik Grubu ise, sevilen Lazca, Kürtçe ve Ermenice şarkılar sundu.
Veli Saçılık: Haklıyız meşruyuz
Kazım Koyuncu için yazdığı “İthaka” adlı şiiri okuyan İbrahim Karaca ise, KHK ile ihraç edilen ve açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve diğer direnenler için yazdığı “Meşale” adlı şiirinden sonra Veli Saçılık’ı sahneye çağırdı. Saçılık, sokakta her gün gaz ve plastik mermi yağmuru altında son derece meşru ve haklı bir mücadele verdiklerini, sırtlarında büyük bir yük olduğunu, bu direnişin yalnızca kendileri için olmadığını, toplumun bu yüke omuz vermesi gerektiğini söyledi. Etkinliğin ilk günü, Velvele Müzik Grubu, Burcu Yeşilbaş ve tulum eşliğinde oynanan kalabalık bir horon coşkusuyla sona erdi.
Anma programının ikinci günü ise saat 14. 00’da Çocuk Atölyeleri ile başladı. Saat 16. 00’da Kadın Atölyesi ile devam eden anma programı Çocuklara Horon Atölyesi’nin ardından verilen konserle son buldu. Konserde sahneyi, Grup Ragmen, Bu Kaçıncı Senfoni, Grup Kolan, Teşkilat-ı İsyan ve Grup Yorum paylaştı.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 27.06.2017 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle