Artvin ili merkez ilçede bulunan 20 derslik ve 220 öğrenci kapasiteli pansiyona sahip olan İskebe Anadolu Lisesi, Artvin Sosyal Bilimler Lisesine dönüştürüldü.
Artvin’de Sosyal Bilimler Lisesi bulunmayışı ve bu alanda duyulan ihtiyacı karşılamak amacıyla; Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleri doğrultusunda gerçekleşen talep 10 Haziran 2016’da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı. Artvin Sosyal Bilimler Lisesiyle alakalı detaylı açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, Okulun eğitim dili Türkçe olduğunu ve 4 şubeden oluşup ilk yıl 120 öğrenci alacağını söyledi.
Kahveci; “ Öncelikle yeni lisemiz ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dönüşüm sürecinde işlemlerin hızlandırılması konusunda destek olan Milletvekilimiz Dr. İsrafil Kışla’ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Lisemizin eğitim dili Türkçe olup birinci yabancı dili İngilizce dir. Okulda 4 şube kurulacak ve her şubede otuzar öğrenciden toplam 120 öğrenci alınacaktır. 2016-2017 yılından itibaren İlimiz Merkez 19 Mayıs Caddesi Yeni Mahalle adresinde hizmet verecek olan Artvin Sosyal Bilimler Lisesine öğrenciler TEOG Yerleştirme sonuçlarına göre yerleşecektir.
Sosyal Bilimler Liseleri, eğitim öğretim süresi -hazırlık sınıfı hariç- 4 yıl olan yatılı ve karma okullardır. Bu okullarda öğrenci velilerinin istekleri doğrultusunda gündüzlü öğrenciler de öğrenim görebilirler.
Sosyal Bilimler Liselerinin Amaçları
Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek, Edebiyat ve sosyal bilimler alanlarındaki ilgi ve yetenekleri üst düzeyde olan öğrencileri bu alanlarda yüksek öğretime hazırlamak, Öğrencilerin bilimsel, kültürel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde Türkçe ve yabancı dil öğrenmelerini sağlamak, öğrencilerde geçmiş nesiller ile çağdaşları arasında ortak duyguların uyandırılmasını sağlamak, Türk sanat ve kültür birikimini anlayıp yorumlayabilen, yeni bilgi ve projeler üretebilen bireyler yetiştirmek, toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli bir şekilde katkıda bulunmak, öğrencileri edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında araştırmaya yöneltecek ve gelişmelere ilgilerini uyandıracak ortam ve şartları hazırlamak.
Bu okullarda, okulun eğitim öğretim programlarının geliştirilmesi, öğretmenlerin hizmet içi eğitimde yetiştirilmesi, eğitim alt yapısının iyileştirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesini sağlamak amacıyla Bakanlıkla iş birliği içinde çalışmak üzere üniversite öğretim üyelerinden Bilim Danışma Grubu oluşturulur. Her öğrencinin öğrenimi süresince bireysel ve grup hâlinde Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı dersi ile Sosyal Bilimler grubu derslerinin en az birinden proje ve seminer çalışmalarına katılması zorunlu.
Okul yönetimi, çalışmaları belli bir plân dâhilinde öğretmenler, Bilim Danışma Grubu üyeleri, üniversite öğretim elemanları veya alanında tanınmış kamu ve özel kurum ve kuruluşların iş birliği ve çalışanların desteği ile yürütür” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 20.06.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle