Artvin Çoruh Üniversitesi’nde Rektörlük seçimine hızla yaklaşılırken, sosyal medya üzerinden birbiri ardına açıklama yapan AÇÜ’lü öğretim üyeleri adaylıklarını duyurmaya devam ediyor.
Son olarak AÇÜ Hopa İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Hasan Ayık, görev yaptığı “İlahiyat” alanıyla da bağdaşır bir şekilde Ramazan ayının ilk günü (6 Haziran 2016) adaylık açıklamasını yapmayı tercih etti.
Facebook hesabından adaylığını duyuran ve broşürünü paylaşan Prof. Dr. Hasan Ayık, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı öğretim üyesi kadrosunda görev yapıyor. Gerek RTE Üniversitesi’nde gerekse AÇÜ’ de görev yaptığı süre içinde alanıyla ilgili önemli çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Hasan Ayık, zaman zaman gerçekleştirdiği seminer ve televizyon programlarıyla da insanların hafızalarında yer eden bir isim olarak öne çıkıyor.
Prof. Dr. Hasan Ayık Kimdir?
1960 yılında Erzurum’da doğdu. 1984 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda, 1985- 1996 yılları arasında, 11 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra, 1996 yılında Rize İlahiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi olarak atandı. 1991 yılında “Ebheri’nin Hayatı Eserleri ve Fikirleri” isimli teziyle Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı. 2002 yılında “Farabi’de Dil- Mantık İlişkisi” başlıklı tezini tamamlayarak Doktor unvanını aldı. 2004 yılında Felsefe Tarihi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 7 Ocak 2008 yılında “Doğuluların Mantığı” adlı çalışmasıyla Doçent oldu. 2013 yılında ‘‘Gazali’nin Filozofları Eleştirisinin Epistemolojik Değeri Üzerine’’ adlı çalışmasıyla Profesör oldu. Prof. Dr. Hasan Ayık Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi iken, Artvin Çoruh Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin Dekan olarak atandı.
Çeşitli dergilerde yayınlanmış makale ve çevirileri ile uluslararası ve ulusal sempozyumlarda sunulmuş bildirileri yanında “Gazali’nin Filozofları Eleştirisinin Epistemolojik Değeri Üzerine”, “İslam Mantık Geleneği ve Doğuluların Mantığı”, “Farabî’de Dil- Mantık İlişkisi” ve “Ebheri’nin Hayatı Eserleri ve Fikirleri” adlı kitapları bulunmaktadır. Evli ve 4 çocuk babası.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 10.06.2016 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle