DOKAP İllerinde Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında ana arı üretimi, arı sütü üretimi, polen ve propolis üretimi, arıcılıkta mevsimsel bakım, arı zehiri Ar-Ge çalışmaları konulu eğitim semineri Kabaca Arıcılar Birliği Kooperatifi’nde verildi.
DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam’ın da dinleyici olarak katıldığı eğitim programında, bölge halkının pratik bir şekilde gerçekleştirilebileceği arıcılık faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Dr. Ali Kormaz’ın keyifli sunumu ile gerçekleşen eğitim programında katılımın yüksek düzeyde olması DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’yi son derece memnun etti.
ARI SÜTÜ HER DERDE DEVA
Arıcılıkta bal üretiminin yanı sıra, günümüzde yüksek gelir sağlayan birçok yan faaliyetin geliştiğini ifade eden Dr. Ali Korkmaz, “Günde kendi ağırlığına tekabül eden 2000 tane yumurta üreten ana arı, doğumundan itibaren sadece arı sütü ile beslenmektedir. Günümüzde şifa kaynağı kabul edilerek, ilaç sanayinden kozmetik sektörüne kadar birçok alanda alıcı bulan arı sütü, üreticisine yüksek düzeyde gelir sağlamaktadır. Kilogramı kalitesine göre 2000 TL ile 5000TL arasında alıcı bulmakta olan arı sütü, yüksek fiyatına rağmen yok satmaktadır. ”dedi.
ARI SÜTÜNÜN TADINA BAKILDI
Eğitim programının ardından Kabaca’da faaliyet gösteren ana arı üretim çiftliğini ziyaret eden Kaymakam Hüseyin Çam ve DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, burada ana arının ve arı sütünün nasıl oluştuğunu görme fırsatı buldular. Ayrıca ana arı üretiminin ilk evresinde olan bir kovandan arı sütü tadan Başkan Yüce, “Murgul, nüfusuna oranla oldukça yoğun bir şekilde arıcılık faaliyeti gerçekleştiren bir ilçemiz. Bugün gördüğümüz kadarı ile yediden yetmişe vatandaşlarımız bu işle yakından ilgili. Vatandaşlarımızın ekonomik olarak kalkınması, yürütülmekte olan arıcılık faaliyetlerinin bir üst basamağa taşınması için Kabaca’da eğitimlerimize başladık. Kaymakamımızın, Muhtarımızın, Kooperatif Başkanımızın öncülüğünde vatandaşlarımızın gayretleri ile Murgul arıcılığının ilerleyen yıllarda farklı noktalara geleceğini ümit ediyoruz. Bu noktada biz de vatandaşlarımıza faydalı olabilecek farklı mecralar açıyoruz. Bunun en bariz örneği günümüzde talebe oranla arzı yetersiz olan arı sütüdür. İnşallah verilen teorik ve pratik bilgilerle vatandaşlarımız daha iyi arıcılık yapacak ve emeğinin karşılığını azami derecede alacaktır. ” diyerek arı yetiştiricilerine bereketli sezonlar diledi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 10.08.2015 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle