Türkiye’deki doğa koruma mücadelesinde gönüllülük odaklı çalışan TEMA Vakfı, 2014 yılında 46 bini aşkın gönüllü kazanımı sağlayarak vakıf tarihinin yıl bazındaki rekorunu kırdı
Tema Vakfı Artvin Çoruh Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu Gönüllülerinden
Kübra Elif Bağrıyanık yayınladığı basın bildirisinde Yirmi iki yıldır erozyon ve doğal varlıkları korumak adına mücadele eden TEMA Vakfı'nın, çalışmalarını gönüllülerinin sağladığı katkı ve desteklerle yürüttüğünü ifade ederek "Gönüllülerinin desteğine her çalışmasında ihtiyaç duyan TEMA Vakfı, 2014 yılında gerçekleştirdiği çalışmalarla 46 bini aşkın yeni gönüllü kazanımı sağlayarak vakıf tarihinin yıl bazındaki rekorunu kırdı" dedi
Genç TEMA Topluluğu Gönüllülerinden Kübra Elif Bağrıyanık "İngiltere merkezli Charities Aid Foundation tarafından yayımlanan Dünya Bağışçılık Endeksi’ne göre Türkiye gönüllü faaliyetlere katılımda 135 ülke arasında 132’nci sırada yer alıyor. Gönüllülük konusunda sondan üçüncü sırada yer alan Türkiye'de gönüllü faaliyetlere katılım oranı yüzde 10’u geçmiyor. Bu çerçevede TEMA Vakfı, gönüllülük faaliyetlerine katılım oranı düşük olan Türkiye’de rekor gönüllü sayısına ulaştı.
Toplamda yarım milyonu aşkın doğa gönüllüsü ile doğal varlıkları koruma mücadelesini sürdüren TEMA Vakfı, 2014 sonu itibariyle 80 il, 308 ilçe, 37 mahalle ve 122 üniversitede faaliyetlerine devam ediyor. Doğa koruma alanında Türkiye’nin en yaygın sivil toplum örgütü olan TEMA Vakfı, doğa sorunları, özellikle de erozyon, ormanların yok edilmesi, çölleşme, iklim değişikliği ve biyo-çeşitliliğin kaybolması konuları ile ilgili etkili ve bilinçli bir kamuoyu oluşturmayı hedefliyor. Gençlik örgütlenmesine özel bir önem veren TEMA Vakfı, üniversitelerde Genç TEMA Toplulukları kurulmasını sağlayarak gençleri gönüllülük yoluyla doğa mücadelesine dâhil etmeye çalışıyor.
22 yıllık geçmişimizde kazandığımız tüm başarıların temelinde, Vakfımızın gönüllülük esasıyla çalışan bir halk hareketi olması yatıyor. Yürütülen çalışmalardaki en büyük gücümüzün yaygın saha örgütlenmemiz ve gönüllülerimiz olduğunu biliyoruz. Anadolu kültüründe çok önemli bir yere sahip olan toprağı koruma mücadelemizde yanımızda olan tüm gönüllülerimize sonsuz teşekkür ederiz. Gönüllülerimizin katkıları ve çalışmaları ile doğal varlıklarımıza sahip çıkmaya var gücümüzle devam edeceğiz’’ dedi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 21.03.2015 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle