Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kafkas ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısı ile Acara Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Batum’da bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Bakan Yazıcı, Sarp Sınır Kapısı'nda beraberindeki Artvin Valisi Kemal Cirit ile gümrük yetkililerinin katıldığı yaklaşık bir saat süren toplantının ardından Batum'a geçti.
Batum Camisi'nde cuma namazını kılan Bakan Yazıcı ile Artvin Valisi Kemal Cirit, namaz sonrası vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi.
Batum'da Türklere ait çeşitli iş yerlerini ziyaret eden Yazıcı, Türkiye'nin Batum Konsolosluğuna geçerek burada kendisini bekleyen Türk vatandaşlarına hitaben konuşma yaptı.
Yazıcı, bütün yatırımları millete ait kaynaklarla yaptıklarını ifade ederek, "Biz sadece Hazine'ye bakıp yatırım yapan bir anlayışa sahip değiliz. Hem yürüyoruz hem Hazine'yi yaptığımız proje ve çalışmalarla dolduruyoruz. " diye konuştu.
Türkiye'nin önünde hedeflerinin olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Hükümetimizin önünde hedefi var. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünde Türkiye'nin hedefi var. 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefimiz var. Dünyanın 10 büyük ekonomisi içinde yer almış bir Türkiye hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. " dedi.
Bakan Yazıcı, Türkiye'nin en büyük sermayesinin kardeşlik olduğunu kaydederek, "Kardeşlik hukukunu ihlal edici davranış biçimlerini sonlandırmak amacıyla hükümetimiz çeşitli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların en önemlilerinden biri de çözüm süreci. Mevcut imkânlarını daha da artırarak yeni, büyük bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. " ifadelerini kullandı.
"Dünyanın neresinde zulme maruz kalmış bir insan varsa, biz hassasiyet gösteriyoruz"
Yazıcı, zalimce, çoluk çocuk demeden, sivil vatandaş, kadın demeden öldüren kişiler ve anlayışlar olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Biz niye Gazze ile Somali il, Suriye ile Mısır ile ilgiliyiz? İnsanlığın değerleri vardır. Bunların başında yaşama hakkı gelir. Yaşama hakkı bütün hak ve özgürlüklerin temelidir. Yaşama hakkı tehlikede olan bir insanın diğer hak ve özgürlüklerinin bir anlamı olabilir mi? İnsani değerler zamana, coğrafyaya, etnik kökene, inanca göre değişir mi? Değişmez. Hakkın her yerde savunulması lazım. Onun için dünyanın neresinde zulme maruz kalmış bir insan varsa biz hassasiyet gösteriyoruz. Bizim sesimiz bundan ötürü çıkıyor. "
Gelecek günlerde Cumhurbaşkanlığı Seçimi yapılacağını anımsatan Yazıcı, "Bu, demokrasi açısından çok önemli, büyük bir kazanımdır. Mutlaka sandığa gidin. Yurt dışında bulunan vatandaşlarımızın oy kullanma işlemlerini kolaylaştırdık. Bunun için oyunuzu kullanın. " diye konuştu.
Yazıcı, konuşmasının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.
Hopam.com'un notu: Okuduğunuz haber sitemize 20.07.2014 tarihinde Hayati Akbaş tarafından girilmiştir. Her ne kadar yayın ilkelerimiz doğrultusunda belli bir süzgeçten geçirmiş olsak da haberin yazım kurallarına ve etik teamüllere uygunluğu, içeriğinin doğruluğu ve tarafsızlığı Hopam.com tarafından garanti edilmemektedir. Bununla birlikte, haber metni veya ilgili diğer materyalleri kısmen ya da tamamen kopyalanması, yayımlanması, uyarlanması, çevirisinin yapılması, değiştirilmesi ve başka yayın organlarında paylaşılması söz konusu muhabirin iznine tabidir.
Önemli Notlar:
1. Hopam®.com sayfalarında yayınlanan yazılardaki fikirler, yorumlar ve görüşler, Hopa'da yaşayan insanları, Hopa'nın herhangi bir kamuya ait veya özel bölümünü ya da idari yapısını, herhangi bir etnik/politik gurubu, veya diğer ilgili hiçbir özel/tüzel kişiliğini hiçbir şekilde bağlamamaktadır.
2. Sitemiz rengini doğadan aldığından bünyesinde sürekli evrimsel bir değişim ve dönüşüm hali barındırır.
3. Sitede yayımlanan tüm içerik, kısmen ya da tamamen kopyalanarak başka bir yerde kaynak gösterilerek kullanılabilir. Bunun için gerekli ve yeterli koşul, söz konusu içeriği sitemize ekleyen kullanıcının bu doğrultuda izin vermiş olmasıdır.
4. Üyelerimizin, ekledikleri her türlü içerik hakkında sorumlu olduklarını varsaymaktayız. Takip et: @hopam
Tweetle